Een makkelijk recept voor homemade glüwhein.
Aangezien we dit jaar met z’n alle niet naar een kerstmarkt kunnen, halen we de kerstmarkt maar in huis! Met dit recept maak jij zelf een heerlijke glühwein zonder al te veel ingrediënten.
Wijn. De basis van dit recept is natuurlijk de wijn. Heel eerlijk? Het maakt echt niet uit welke wijn je gebruikt, zolang het maar rode wijn is. Zelf pak ik altijd een hele goedkope fles bij de albert heijn. De smaken ga je zelf toevoegen, daarom is de smaak van de wijn zelf niet zo heel belangrijk.
Verwarmen. Wat ook heel belangrijk is bij dit recept; laat de wijn niet koken! Zet de wijn altijd op laag vuur en laat het rustig warm worden. Als je het laat koken verdampt namelijk de alcohol, zonde!
Zelf glüwhein maken
1
LiterDe lekkerste zelfgemaakte glüwhein
Ingrediënten
1 liter rode wijn
1 sinaasappel
2 Steranijs
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1 eetlepel fijne kristalsuiker
Hoe maak je het?
- Snij de sinaasappel in partjes
- Doe de wijn met alle smaakmakers en de suiker in een ruime pan
- Zet de pan op laag vuur en laat de glüwhein voor 15 minuten ‘trekken’
- Serveer met extra garnering!
Notes
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!