Gekarameliseerde kip met sinaasappel en soja saus

Dit recept vond ik een tijdje geleden op Pinterest. In America is deze ‘orange chicken’ super populair, dus probeerde ik het uit, met succes! De zoet/zure combinatie is wat deze kip zo ontzettend lekker maakt. Heerlijk bij rijst of noodles.

Ingrediënten gekarameliseerde kip met sinaasappel en soja saus: (voor 4 personen)

Voor de kip:

 • 400 gram kipfilet
 • 1 ei
 • 40 gram maizena
 • 100 gram bloem
 • 150 milliliter water
 • olie naar keuze

Voor de saus:

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel geperste knoflook
 • 1 eetlepel geperste gember
 • 50 gram bruine suiker
 • 50 gram witte suiker
 • 60 milliliter sinasappelsap
 • 60 milliliter azijn
 • 2 eetlepel soya saus
 • 2 eetlepels water
 • 2 eetlepels maizena

Hoe maak je het?

Snij de kip in kleine blokjes. Pak vervolgens een grote kom. Voeg het meel, de maizena en een snufje zout toe en roer het goed door elkaar. Doe vervolgens het ei en het water erbij. Breng het op het laatste op smaak met wat peper en zout. Uiteindelijk moet het een dik beslag worden. Leg de kip in het beslag en dek de kom af met folie. Laat het beslag minimaal 30 minuten intrekken in de koelkast.

Nadat de kip minimaal een half uur in het beslag heeft gelegen bak je deze knapperig in de pan met een ruime laag olie totdat de kip stukjes goudbruin worden. Je kan er ook voor kiezen om het te frituren.

Nu is het tijd voor de saus; verwarm de olie in een pan en bak hierin de knoflook en gember goudbruin. Voeg vervolgens de bruine suiker, witte suiker, sinaasappelsap en het azijn toe. Laat dit koken voor ongeveer 5 minuten. Voeg nu de soya saus toe.

Mix de maizena in een apart kommetje met het water en voeg dit lepel voor lepel toe aan de kokende saus. Dit zorgt ervoor dat de saus dikker wordt. Heeft de saus een donkere kleur en een stroperige textuur? dan is hij klaar.

Roer als laatste de kip door de saus heen en laat het nog voor 3 minuten door koken.That’s it!

Tip: Serveer deze kip met gebakken rijst of noodles!

8 gedachten over “Gekarameliseerde kip met sinaasappel en soja saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.