Mac and cheese, de ultieme guilty pleasure! Ik maake deze ovenschotel met een kaas/pompoen saus, perfect gerecht voor de herfst dus! Door de pompoensaus gebruik je veel minder kaas dan dat je normaal bij een mac and cheese zou doen, ook een stukje gezonden dus dan het orgineel.
Soorten kaas. In dit recept gebruik ik zelf geraspte belegen kaas en oude kaas. Maar het recept zou ook lekker zijn met bijvoorbeeld geraspte cheddar en jonge kaas. Alles kan!
Gepoften tomaten. Bij dit gerecht pof ik ook nog cherry tomaten. Je kan er natuurlijk elke soort groente bij doen die jij wilt.
Mac and cheese ovenschotel met pompoensaus
4
personenGezondere mac and cheese ovenschaal met pompoensaus
Ingrediënten
400 gram ongekookte pasta
400 gram pompoen
100 milliliter halfvolle melk
100 gram geraspte belegen kaas
150 gram geraspte oude kaas
1 theelepel van de volgende kruiden; paprikapoeder, uienpoeder, knoflook poeder, oregano
400 gram cherry tomaten
Olijf olie
Peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de pasta al dente en giet het overtollige water af
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de cherry tomaten in een ovenschaal en strooi royaal olijfolie, peper en zout eroverheen. Zet de ovenschaal in de oven (20 tot 25 minuten)
- Snij de pompoen in blokjes en kook deze tot dat de blokjes geheel zacht zijn, meestal rond de 10 tot 15 minuten
- Pureer de pompoen blokjes met een staafmixer of blender
- Voeg de kruiden en de melkt toe en pureer dit nog eens goed er door heen
- Doe de geraspte jonge kaas ook bij de pompoen saus en roer dit er door
- Giet de pasta bij de pompoensaus en doe dit vervolgens in een ovenschaal
- Strooi de geraspte oude kaas op de pasta en zet de ovenschaal voor 10 minuten, naast de cherry tomaten, in de oven
- Zodra de kaas geheel gesmolten is, is het klaar!
Notities
- Ps: bewaar dit recept hier op Pinterest

Dat ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen
Wat leuk! Let me know wat je er van vindt als je het gaat proberen!