Sticky sesamkip met honing

Krokante kip stukjes met sticky honing-sesam saus

Krokante kip stukjes met een plakkerige gekarameliseerde saus van honing, soya saus en sesam. Perfect comfort food als je het mij vraagt. Te serveren met rijst maar je kan het natuurlijk ook gewoon als snack of in een wrap eten. Een ding is zeker, je wilt het nog een keer maken.

Kipfilet of kipdij?

In dit recept gebruik ik kipdij. Dit doe ik omdat kipdij iets meer smaak heeft en het heeft (naar mijn mening) een lekkerdere textuur heeft voor deze gefrituurde kip stukjes. Het enige ‘nadeel’ is dat kipdij wel wat vettiger is/smaakt. Mocht je dat nou een probleem vinden, of ben je geen fan van kipdij, dan kan je dit recept natuurlijk ook gewoon met normale kipfilet maken. Werkt precies hetzelfde.

Frituren

De kipstukjes worden in een beslag gelegd en vervolgens gefrituurd. Als je een frituurpan thuis hebt kan je dit dus makkelijk er in doen. Als je dit, net zoals ik, niet in huis hebt kan je dit in een pan met een dikke bodem frituren. Vul de pan dan voor de helft ( in ieder geval een dikke laag) met olie of frituurvet en verwarm dit tot 170 graden. Na 4 minuten moeten de kip blokjes naar de bovenkant drijven en goud bruin kleuren van de buitenkant. Dan zijn ze perfect!

Sticky sesamkip met honing

Recipe by annabellas
Porties

4

personen

Chinees gefrituurde kip met een gekarameliseerde zoet/zoute saus.

Ingrediënten

 • Voor de kip
 • 500 gram kipdij

 • 3 eieren

 • 50 gram bloem

 • 50 gram maizena

 • 1 theelepel zout

 • 1 eetlepel paprikapoeder

 • Voor de saus
 • 150 gram honing

 • 3 eetlepels rijstazijn

 • 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker

 • 3 eetlepels soya saus

 • 3 eetlepels ketchup

 • 1/2 theelepel chili vlokken

 • 1 teentje knoflook (gehakt)

 • 1/2 theelepel gember (gehakt)

 • 1 eetlepel maizena + 1 eetlepel water

 • 2 eetlepels sesamzaad

 • Voor de topping
 • extra sesamzaad

 • stukjes bosui

Hoe maak je het?

 • Meng in een ruime kom de eieren, meel, maizena, paprikapoeder en het zout. Snij de kip in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en voeg deze toe aan het beslag. Roer tot dat de kip helemaal bedekt is en zit dit voor 30 minuten in de koelkast.
 • Verwarm de olie in een pan en frituur de kip stukjes voor ongeveer 4 minuten, tot de buitenkant goud bruin is. Laat de stukjes vervolgens uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
 • Voor de saus: Doe alle ingrediënten behalve de maizena in een pan en verwarm dit voor 3 minuten. Voeg dan de maizena met het water toe en laat het mengsel voor 5 minuten koken tot dat je een stroperige saus krijgt.
 • Doe de gefrituurde kip stukjes in de pan en schep om tot dat de kip geheel onder de saus zit. Serveer met extra sesamzaad en bosui

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: