Udon noodles met zalm in gekarameliseerde soya saus

De laatste tijd ben ik echt obsessed met Udon noodles. Ik deel ze dan ook vaak op mijn story’s op Instagram. Zodra ik dat doe ontploft ook elke keer weer mijn inbox, iedereen is zo enthousiast en wilt het recept! Super leuk natuurlijk. Alhoewel ik meestal zoette recepten post is deze dus blijkbaar ook meer dan welkom 🙂

Waar koop ik Udon noodles?

Udon noodles zijn super dikke, zachte, Japanse noodles gemaakt van tarwebloem water en zout. Ze worden steeds populairder en zijn daarom gelukkig ook steeds beter te verkrijgen. Ik koop mijn Udon noodles altijd van het merk Amoy Straight bij de Albert Heijn. Deze zijn al voorgekookt en in 2 porties verpakt (1 portie is voor 1 persoon) Op deze manier verspil je geen voedsel en hoef je niks af te wegen! Super handig dus. (en je hoeft ze niet meer gaar te koken!) Wanneer je andere noodles koopt kookt deze dan eerst even van te voren. Hoe lang staat meestal op de verpakking.

Udon noodles met zalm recept

Zoet & Pittig

De saus van deze noodles zijn een tikkeltje zoet door de bruine suiker ( daardoor karameliseerd de saus) en ook pittig door de siracha en de chili vlokken. Mocht je nou niet van pittig houden kan je de sirache en de chili vlokken beide weglaten, dit doet niks voor de textuur van de saus.

Met Zalm of met Kip!

Ik maak deze noodles nu met zalm, maar ik heb ook al vaker het zelfde saus recept gebruikt maar dan met stukjes gebakken kipdij. Dat is ook echt ontzettend lekker en is het zeker waard om eens uit te proberen! Voor 1 persoon gebruik ik dan ook meestal 120 gram kipdij net zoals bij de zalm.

Udon noodles met zalm in gekarameliseerde soya saus

Recipe by annabellas
Porties

1

Persoon

Udon noodles met zalm in gekarameliseerde soya saus! Het recept is voor 1 persoon.

Ingredienten

 • 120 gram zalm + 1 eetlepel soya saus

 • 80 milliliter soya saus

 • 150 gram gekookte udon noodles

 • 2 eetlepels bruine basterd suiker

 • 1 eetlepel rijst azijn

 • 2 eetlepels water

 • 1 eetlepel Ketjap

 • 1 eetlepel Siracha

 • 1/2 theelepel chili vlokken

 • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)

 • 1/2 theelepel gember (fijn gehakt)

 • 1 theelepel sesamzaadjes

 • Bosui naar smaak

Hoe maak je deze udon noodles?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Wikkel de zalm met 1 eetlepel soya saus in zilverfolie en leg dit pakketje in het midden van de oven voor 15 minuten.
 • Maak ondertussen de saus: Doe de soya saus, water, ketjap, siracha, bruine suiker, knoflook, gember, rijst azijn en chili vlokken samen in een pan en breng dit aan de kook. Laat dit mengsel 5 minuten borrelen.
 • Doe 1 eetlepel van de saus in een apart kommetje (dit gaat dadelijk over de zalm)
 • Doe nu de gekookte udon noodles in het pannetje waar de saus in zit en kook dit samen nog eens voor 3 tot 5 minuten zodat de saus goed in de udon noodles kan trekken.
 • Leg de zalm op een bord en doe hier de saus over die je aan de kant hebt gezet. Leg de udon noodles hier bij en strooi over het geheel de sesamzaadjes en de bosui.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

 1. Ik heb het gerecht net gemaakt (voor 2 personen) en vond de smaken heel lekker.
  Echter vonden wij het beide wel erg zout (te zout).
  Hoe kunnen we dit volgende keer minderen? Ik dacht zelf minder soya saus gebruiken. Wat zou jij zeggen?

  Gr

 2. Ik heb dit gerecht gemaakt voor 6 personen. Echter heb ik besloten minder noodles te gebruiken, en wat groente erbij te doen aangezien je anders helemaaal geen groente eet. Na het maken bleek dat de noodles veeel te zout waren en echt onsmakelijk, en dit terwijl we de saus van de noodles maar verdrievoudigd hadden, terwijl het eigenlijk keer 6 moest (aangezien we met zes personen aten). Duidelijk ook niet een recept voor een gezin dat wat krapper bij kas zit, aangezien alleen de zalm al meer dan 20€ zou kosten voor ons (bij de Albert Heijn). Ook het feit dat je zo’n hele tering bos lente ui moet kopen terwijl je maar 4 van die pieteluttige kleine kut schijfjes nodig hebt is natuurlijk van den boze. Uiteindelijk zat ik aan de dikke diarree van dit letterlijke poep recept. Ook ga ik morgen even met mijn huisarts bellen om een bloed onderzoek te laten doen aangezien ik het gevoel heb dat ik hart en vaatziekten heb gekregen. Daarnaast heb ik geluk dat ik volgende week al een afspraak heb met mijn tandarts, want ik voel letterlijk mijn tanden wegsmelten door de hoeveelheid suiker van dit recept (en dat terwijl we zelfs maar voor 4 personen suiker erin deden). Wel is een eventuele aanrader om wat ongezouten cashewnootjes erbij te doen.
  Gr, chef-kok Gorden Remsie

 3. Vandaag dit recept gemaakt 👍👍 met een paar kleine subtiele aanpassingen 🤣👍👍👍

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d