Bruine boter pompoen koekjes

Aan het einde van de zomer kijk ik eigenlijk meteen al weer uit naar de herfst; gezelligheid, lekker wandelen en natuurlijk pompoen! Ik vind het heerlijk om pompoen ik allemaal baksels te verwerken. Elke ochtend in de herfst staat dan ook mijn favoriete ontbijt op de planning; pompoenhavermout met chocolade! (Het smaakt beter dan dat het klinkt ­čśë )

Nu is het tijd voor pompoen koekjes met bruine boter. De bruine boter geeft een extra diepe smaak aan de koekjes en in combinatie met de pompoen en kaneel is dit echt perfect voor de herfst en wintermaanden.

Zelf pompoen puree maken of kant en klaar kopen?

Pompoen puree is ontzettend makkelijk om zelf te maken. Je snijd de pompoen in blokjes, kookt deze beetgaar en vervolgens pureer je het in een blender of met behulp van een staafmixer. Toch heb ik hier niet altijd zin in en vind ik het heerlijk om het gewoon uit blik te halen. Mocht je het kant en klaar willen kopen kan dit bij Tjins toko of bij Koro. Deze zijn allebei zonder toegevoegde dingen, 100% pompoen dus.

Pompoen pur

Bruine boter maken

In dit recept maken we van normale roomboter bruine boter. Dit geeft extra een diepe en een soort karamel achtige smaak, dus deze stap wil je echt niet overslaan. Om bruine boter te maken doe je de roomboter in een pan en smelt je dit op laag vuur. Wanneer de boter gesmolten is verhoog je de temperatuur en blijf je roeren tot dat de boter een goud bruine kleur krijgt. Je moet er wel de hele tijd bij blijven staan, de boter kan nog al snel verbranden. Je moet er dus goed op letten dat de boter niet te bruin wordt.

Bruine boter pompoen koekjes

Recipe by annabellas
Porties

12

koekjes

Pompoen koekjes met bruine boter en kaneel

Ingredi├źnten

 • 220 gram ongezouten roomboter

 • 250 gram donker bruine suiker

 • 1 eigeel

 • 1 theelepel vanille extract

 • 1 theelepel kaneel

 • 280 gram patentbloem

 • 1 theelepel baking soda

 • 1 theelepel bakpoeder

 • 120 gram pompoen puree

 • 1/2 theelepel zout

 • Voor de coating
 • 1 theelepel kaneel

 • 2 eetlepels kristalsuiker

 • 2 eetlepels donker bruine suiker

Hoe maak je deze pompoen koekjes?

 • Doe de roomboter in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Blijf hier in roeren tot dat de boter een donker bruine kleur krijgt. Blijf er continu bij staan, het kan opeens heel snel gaan! Zet dan het vuur uit.
 • Doe de donker bruine suiker hier bij en meng dit door elkaar heen.
 • Meng in een grote kom alle droge ingredi├źnten: de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en het kaneel.
 • Doe in een aparte kom de pompoen puree en het eigeel. Meng dit door elkaar. Voeg vervolgens het bruine boter mengsel toe en mix dit voor 2 minuten met een elektrische handmixer op een hoge stand.
 • Nu kunnen de droge ingredi├źnten er bij. Mix dit nog even kort door.
 • Zet het beslag voor 2 uur in de koelkast en verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
 • Doe de ingredi├źnten van de coating bij elkaar in een kleine kom en mix dit.
 • Vorm van het koekjesbeslag 12 balletjes van ongeveer 70 gram per stuk. Rol de koek ballen in de coating en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. (zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen)
 • Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten en laat ze vervolgens buiten de oven afkoelen.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: