Cake met cookie dough vulling

Wie is er nou niet dol op cookie dough? Ondertussen heb ik het al in zo veel recepten verwerkt; cheesecakes, fudge, brownies & noem maar op. Het enige wat ik nog niet gehad heb was cake, en daar is nu toch echt verandering in gekomen. Een vanille cake met chocolate chips gevuld met 2 lagen cookiedough. Super easy om te maken en ziet er al snel indrukwekkend uit.

Gevulde cookie dough cake

Cookie dough maken zonder eieren

De vulling van deze cake bestaat natuurlijk uit cookie dough. Ondertussen weet iedereen wel dat het eten van rauw cookie dough niet bepaald goed voor ons is. Dit komt doordat er rauwe eieren in zitten, dat geeft altijd een kleine kans op salmonella. Dus de eieren laten we vanzelfsprekend weg uit het cookie dough recept.

Wat veel mensen niet weten is dat er in meel ook veel bacteriën zitten. Als je meel niet bakt kan dit (wel natuurlijk maar een hele kleine kans, maar better safe than sorry) ook zorgen klachten. Daarom doe ik voor de zekerheid altijd het meel 5 minuten in de oven op 180 graden.

Gevulde cookie dough cake

Cake bakvorm van 25 centimeter

Al mijn cakes bak ik in een bakvorm van 25 centimeter. Mocht je er thuis eentje hebben van 30 centimeter kan dat natuurlijk ook, alleen is de cake dan uiteindelijk iets platter. Je kunt er ook voor kiezen om de ingrediënten keer 1,2 te doen, dan krijg je hetzelfde resultaat.

Cake met cookie dough vulling

Recipe by annabellas
Porties

10

personen

Een smeuïge roomboter cake gevuld met cookie dough

Ingrediënten

  • Voor de cake
  • 200 gram patentbloem

  • 200 gram kristalsuiker

  • 200 gram boter (kamertemperatuur)

  • 4 eieren (kamertemperatuur)

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1/2 theelepel zout

  • 70 gram chocolate chips (bakvaste)

  • Voor het cookie dough
  • 100 gram ongezouten roomboter

  • 70 gram kristalsuiker

  • 100 gram licht bruine basterdsuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 220 gram patentbloem

  • 150 gram chocolate chips

  • Voor de chocolade drip
  • 100 gram pure chocolade

  • 120 gram slagroom

  • Extra ter decoratie
  • 50 gram chocolate chips

Hoe maak je deze cake?

  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
  • Doe de boter samen met de suiker, het zou en het vanille extract in een kom en mix dit met een elektrische mixen voor ongeveer 8 minuten op een hoge snelheid. Net zo lang tot de boter wit kleurt.
  • Voeg vervolgens terwijl je blijft mixen één voor één de eieren toe.
  • Meng in een aparte kom het bloem met de bakpoeder en bewaar hier 1 eetlepel van.
  • Doe de helft van het bloemmengsel bij het natte beslag en schep dit om met een spatel tot dat het gemengd is. Voeg dan de andere helft toe en schep dit wederom om.
  • Meng de chocolate chips samen met die eetlepel bloem (dit zorgt ervoor dat niet alles naar de bodem zakt) en doe deze bij het cake beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en zet deze in het midden van de oven voor 60 tot 75 minuten.
  • Laat de cake vervolgens goed afkoelen.
  • Voor de cookie dough vulling kneed je alle ingrediënten samen tot een grote bal. Deze verdeel je vervolgens in 2e.
  • Snij de cake in 3 lagen en verdeel tussen deze lagen het cookie dough.
  • Voor de chocolade drip snij de de pure chocolade in kleine blokjes en doe je deze in een kom. Verwarm de slagroom in een pan tot het kookpunt en giet dit over de chocolade heen. Laat dit 2 minuten staan en roer dit vervolgens goed.
  • Giet de chocolade drip over de cake heen en decoreer met extra chocolate chips.
  • Zet de cake vervolgens een half uur in de koelkast zodat de chocolade drip hard kan worden.

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Gevulde cookie dough cake
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: