Elke keer als het herfst wordt ben ik zó blij, dat betekent namelijk dat ik weer mijn favorieten havermout kan maken! Havermout met pompoen, amandelmelk, chocolade en gehakte pecannoten, puur comfort food als je het mij vraagt. En ook nog eens gezond aangezien je meteen al 80 gram groente binnen krijgt.
Vegan melk
Deze havermout kan je natuurlijk met alle soorten melk maken. Zelf gebruik ik standaard amandelmelk maar als je een ander soort gebruikt zoals havermelk kan je gewoon dezelfde verhoudingen gebruiken.

Vegan hands off my chocolade chocolade
Sinds kort heeft het merk hands off my chocolate een 3 tal vegan chocolade repen uitgebracht. Deze mocht ik uitproberen. Ik was sceptisch op het begin, want de meeste vegan chocolade vind ik nog al een rare textuur hebben. Maar deze zijn echt super lekker! Voor dit recept gebruik ik hun vegan pure chocolade reep.
Vegan pompoen havermout met chocolade
1
persoonVegan havermout met pompoen, pure chocolade, pecannoten en kaneel
Ingrediënten
40 gram havermout
80 gram pompoen puree
250 milliliter amandelmelk
Optioneel: 1 eetlepel suikervervanger
1 theelepel kaneel of pumpkin spice kruiden
- Voor de toppings:
2 blokjes vegan pure chocolade
15 gram gehakte pecannoten
1 eetlepel amandelmelk
Hoe maak je deze havermout?
- Doe de havermout, pompoen puree, amandelmelk, kaneel en de suikervervanger samen in een pan. Breng dit aan de kook voor 3 tot 4 minuten of tot het de gewenste dikte heeft die jij graag wilt.
- Giet de havermout in een kom en top het af met een beetje extra melk, vegan chocolade en gehakte pecannoten
Bekijk hier de how-to video
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest