Stroopwafelcake met karamel

Luchtige boerencake met stukjes stroopwafel getopt met zelfgemaakte karamelsaus en nog meer stroopwafel!

Ingrediënten stroopwafel cake met karamelsaus:

 • 250 gram ongezouten roomboter
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram fijne kristal suiker
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 4 eieren
 • 5 stroopwafels
 • 150 milliliter karamelsaus (tip: maak de karamel zelf met dit recept!)

Hoe maak je deze stroopwafelcake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het scheiden van de eieren. Doe het eiwit in een aparte kom en klop dit met een elektrische handmixer of keukenmachine stijf. Om te testen of het eiwit stijf genoeg is kan je de kom ondersteboven houden. Beweegt het nog? Klop dan nog even verder! Zet deze kom even aan de kant.

Klop in een andere kom de roomboter luchtig voor een paar minuten. Voeg hier vervolgens het overgebleven eigeel aan toe. Als het eigeel is opgenomen door de boter kan je het zelfrijzend bakmeel, het vanille extract en de suiker toevoegen. Als het goed is wordt het een heel dik en korrelig beslag.

Voeg nu met een spatel lepel voor lepel het opgeklopte eiwit toe. Op het begin zal het lastig zijn om het beslag om te scheppen maar hoe meer eiwit je toevoegt hoe makkelijker het uiteindelijk gaat. Snij de stroopwafels in stukjes en schep dit ook door het beslag heen. (bewaar we wat stukjes ter decoratie!)

Vet de vorm die je gaat gebruiken in met wat roomboter en bekleed met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en zet hem in het midden van de oven. Bak de cake gaar in 50 tot 60 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.

Decoreer ten slotte de cake met de zelfgemaakte karamelsaus en overgebleven stroopwafel stukjes!

That’t it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

 1. Daar zou ik wel eens van durven bijten! Ziet er lekker uit 🙂

  1. Haha, dank je wel!

 2. sjoerdvanberkel says:

  Heerlijk allemaal!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: