Red velvet mini tulband cakejes met roomkaas

Mini red velvet tulband cakejes met een lekkere roomkaas topping. Echt de perfecte 1 persoons cakejes waar iedereen blij van wordt. Want zeg nou eerlijk, hoe leuk zien deze er uit?

Een goede rode kleurstof is het halve werk

Ja echt! Als iemand vraagt waarom hun red velvet recepten nooit zo fel worden is 9 van de 10 keer het antwoord; gebruik een betere kleurstof. Dooroor het gebruik van een poeder kleurstof of een kleurstof uit de supermarkt zoals bijvoorbeeld die van Dr. Oetker wordt het beslag niet of nauwelijks rood. De kleurstof van Dr. Oetker gaat het beslag hoogstens een beetje roze kleuren, that’s it. Ik raad dus echt aan om een kleurstof bij een bakwinkel te halen of te bestellen. Ik zelf gebruik standaard deze kleurstof. Met een theelepel kleur je meteen het hele beslag fel rood.

Mini tulband vormpjes

Voor de mini tulbandjes heb je natuurlijk een speciale vorm nodig. Zelf gebruik ik deze siliconen vormpjes, die hoef je maar een klein beetje in te vetten voordat je ze gaat gebruiken en komen er ook weer super makkelijk uit. Ik weet toevallig ook dat nordic ware ook gietijzeren bakvormen heeft voor deze kleine tulbanden, die kosten alleen wel een heel stuk meer! Siliconen vormpjes werken net zo goed.

Red velvet mini tulband cakejes met roomkaas

Recipe by annabellas
Porties

12

cakejes

Mini red velvet tulband cakejes met roomkaas topping.

Ingrediënten

  • Voor de cakejes
  • 130 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 125 gram fijne kristalsuiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 1 theelepel cacao poeder

  • 3 eieren

  • 230 gram zelfrijzend bakmeel

  • Rode kleurstof

  • Voor de roomkaas topping
  • 100 gram monchou

  • 150 gram poedersuiker

  • 1 theelepel vanille extract

Hoe maak je deze cakejes?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vormpjes die je gaat gebruiken in met wat extra boter.
  • Doe de boter in een ruime kom en klop deze met de elektrische handmixer of keukenmachine voor enkele minuten luchtig. Voeg de kristalsuiker, vanille suiker en het cacaopoeder toe en mix tot dit geheel is opgenomen.
  • Voeg een voor een de eieren toe en blijf mixen op een medium snelheid. Voeg daarna de rode kleurstof toe tot dat je een fel rood beslag hebt.
  • Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er kort door heen (niet te lang mixen nu anders worden de cakejes droog)
  • Vul de vormpjes voor de helft met het cake beslag. Tip: Doe het beslag in een spuitzak, zo kan je de tulband vormen makkelijk vullen.
  • Bak de cakejes in het midden van de oven voor 15 minuten en laat ze vervolgens geheel buiten de oven afkoelen.
  • Voor de roomkaas topping: Klopt de roomkaas samen met het vanille en de suiker op een hoge stand voor ongeveer 3 minuten. Doe dit in een spuitzak en top hier de cakejes mee af.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: