Kinder bueno brownies

So I did a thing… Al zeg ik het zelf, deze kinder bueno brownies zijn echt next level. Het is wel een echte calorieën bom, maar geloof me het is het waard.

Kinder bueno. Ik gebruik aardig wat kinder bueno’s in dit recept, 10 reepjes! Hoe meer hoe beter naar mijn mening. Wil je minder stukjes? Doe er dan minder bueno’s in en voeg eventueel wat kinder chocolade reepjes toe, ook erg lekker!

Baktijd. De baktijd bij brownies vind ik dus altijd iets heel persoonlijks. Ik bak deze brownies zelf voor 35 minuten. Dan zijn ze van binnen namelijk nog een beetje zacht. Hou je niet van een chewy binnenkant? Laat ze dan minimaal 45 minuten in de oven staan.

Cacao poeder. Als laatste nog even over de cacao poeder; let er goed op dat je pure cacaopoeder koopt, en niet een die al gezoet is. Die bevat namelijk een stuk minder cacao waardoor de brownies hun smaak verliezen.

Kinder bueno brownies

Recipe by annabellas
Porties

12

blokjes

Fudgie chocolade brownies met stukjes kinderbueno

Ingrediënten

  • 300 gram ongezouten roomboter

  • 400 gram witte basterd suiker

  • 150 gram pure cacao poeder

  • 150 gram patentbloem

  • 6 eieren

  • 1 zakje vanille suiker

  • 10 reepjes kinder bueno

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg hier de ongezouten roomboter aan toe. Zodra de boter gesmolten is doe je de witte bastard suiker en de cacao poeder erbij. Blijf goed roeren zodat alle ingrediënten zich met elkaar mengen. Dit kan even duren. Zodra het een dikke massa is kan je de pan van het vuur halen.
  • Doe nu in een ruime kom het bloem en de vanille suiker. Giet het botermengsel er bij en mix de ingrediënten goed door elkaar heen. Voeg vervolgens met behulp van een spatel de eieren stuk voor stuk toe. Zorg ervoor dat je dit niet met een mixer doet, dan wordt je brownie luchtig inplaats van fudgie.
  • Breek de kinder bueno reepjes in stukken en voeg doe aan het beslag toe. roer ze voorzichtig door het beslag heen zonder de stukken al te veel te breken.
  • Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier
  • Stort het brownie beslag in de bakvorm en decoreer eventueel nog met extra stukjes kinder bueno
  • Bak de brownies in het midden van de oven voor 35 tot 40 minuten
  • Laat de brownies minimaal een uur afkoelen (liever langer) voordat je ze in blokjes gaat snijden

Notes

  • Bewaar de brownies 3 tot 4 dagen in een afgesloten koekblik
  • Bewaar dit recept hier op Pinterest

Join the Conversation

  1. Oh wat ziet dit er weer heerlijk uit! Gaat ook op mijn lijst om uit te proberen, haha ik kom echt tijd te kort 🙈😂

    1. haha!! wat leuk.. dank je wel!

  2. ziet er leuk uit

    1. Bedankt! 🙂

  3. Wat een heerlijk recept! Afgelopen week gemaakt en m’n collega’s mee verrast 😊
    Klopt het dat de binnenkant van de Kinder Bueno stukjes (zowel binnenin als bovenop) ‘droogt’ doordat de brownie in de oven gaat? Zo lijkt het op jouw foto niet.

    1. Hi Rianne,

      Wat leuk om te horen!! De stukjes bovenop droogde wil een beetje maar inderdaad de binnenkant niet bij mij!
      🥰

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: