Zelf nutella maken (vegan)

Zelf Nutella maken is veel makkelijker dan je denkt! Met maar een paar ingrediënten is deze home made Nutella binnen een paar minuten gemaakt en vrijwel niet te onderscheiden van ‘ the real deal’ (En ook nog eens gezonder!)

Ingrediënten voor de zelf gemaakte nutella:

 • 175 gram hazelnoten
 • 25 gram cacao poeder
 • 60 gram poedersuiker
 • 3 eetlepels plantaardige olie (ik gebruik zelf hazelnoot olie)
 • 1 theelepel vanille extract
 • snufje zeezout

Bereiding:

Rooster de hazelnoten voor 10 minuten in de oven op 160 graden (hetelucht). Ik doe dit gewoon op een bakplaat die ik bekleed met bakpapier. Als de hazelnoten geroosterd zijn, leg ze dan vervolgens tussen een theedoek en wrijf er snel overheen. Dit zorgt ervoor dat de velletjes los komen. De hazelnoten hoeven niet helemaal vrij te zijn van velletjes, zolang het grootste deel maar er af is. Dat maakt het klein maken in de blender straks namelijk makkelijker.

Hazelnoten pellen
 foto's

Doe de geroosterde hazelnoten in een keukenmachine. Heb je die niet? je kan ook een blender gebruiken dat duurt alleen wat langer, maar het resultaat blijft hetzelfde. Maal de hazelnoten fijn totdat de natuurlijke olie vrij komt uit de hazelnoten. Dit kan echt een paar minuten duren. (even tussendoor roeren wil nog wel eens helpen) Geef de hoop niet op als het bij jou wat langer duurt, het wordt toch echt een pasta!

Zodra er dikke hazelnoot pasta ontstaat kan de cacao poeder, poedersuiker, vanille extract en het zout worden toegevoegd. Blend dit goed door elkaar schraap af en toe met een spatel langs de randen zodat alle ingrediënten goed mengen.

Nutella maken

Voeg als laatste de olie lepel voor lepel toe en that’s it!

Tip: probeer met deze nutella eens deze Nutella lava cakes te maken!

Bewaartip: De nutella is ongeveer 6 tot 8 weken te bewaren in een goed afgesloten pot! (als je er zo lang van af kan blijven…)

Bewaar dit recept hier op Pinterest.

Join the Conversation

 1. Ziet er goed uit! Heb wel een vraagje over de vanille extract die je gebruikt. Van welk merk is dit en is deze zonder alcohol?

  1. Dankjewel! Ik gebruik in dit recept het vanille extract van Dr.Oetker.. die is wel met ethanol (alcohol)

 2. Owhhh leuk x te proberen

 3. Dit ga ik zeker een keer proberen!

  1. Ah wat leuk!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: