Snickers drip taart

Een heerlijk recept voor deze Snickers drip taart ! Chocolade cake lagen met karamel, pinda’s en cheesecake.

Hoe mooi zijn deze laagjes?! Deze Snickers drip taart had ik een paar weken geleden bedacht, en hij is gewoon in 1x gelukt! De taart bestaat uit 2 lagen chocolade cake, een karamel pinda laag en een pindakaas/chocolade cheesecake laag. Afgetopt met een pure chocolade drip en extra snickers. Do I need to say more?

Snickers drip taart recept

Bakvorm.

Een goede bakvorm is voor deze taart belangrijk. Je hebt een ronde springvorm nodig met een diameter van 20 centimeter, iets groter of kleiner maakt niet zo heel veel uit. Het belangrijkste is namelijk dat je een hoge springvorm hebt. De gehele taart moet namelijk in de springvorm passen, daar moet hij in opstijven. Zelf gebruik ik standaard deze bakvormen van de Hema, die hebben een mooie hoge rand en zijn betaalbaar.

Chocolade cake.

De chocolade cake lagen zijn de basis van deze Snickers drip taart. Ik heb ze zelf gemaakt en het staat natuurlijk ook in het recept beschreven. Maar heb je geen zin om de cake geheel zelf te maken? Gebruik dan een chocolade biscuit mix. Die zijn ook lekker luchtig. Een cake pak is meestal niet geschikt, die zijn te zwaar voor deze taart.

Chocolade drip.

Voor deze snickers taart heb ik een pure chocolade drip gemaakt, geen fan van pure chocolade? vervang het dan door melk chocolade de verhoudingen blijven dan hetzelfde. Zorg ervoor dat je taart goed koud heeft gestaan voordat je de drip er op gaat doen, dat maakt het vele malen makkelijker.

Snickers taart

Recipe by annabellas
Porties

8

personen

Snickers taart met chocolade cake, pinda, karamel en cheesecake

Ingredienten

  • Voor de chocolade cake lagen
  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 200 gram fijne kristalsuiker

  • 4 eieren

  • 200 gram patentbloem

  • 7 gram bakpoeder

  • 40 gram cacao poeder

  • 40 gram kristalsuiker

  • 75 milliliter volle melk

  • Voor de pinda-karamellaag
  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 50 gram ongezouten roomboter

  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker

  • 150 gram pindas

  • Voor de pinda cheesecake laag
  • 200 gram roomkaas

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel cacao poeder

  • 3 eetlepels pindakaas

  • 1 theelepel agar agar

  • Voor de chocolade drip
  • 160 gram pure chocolade

  • 100 gram verse slagroom

  • 5 snickers

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm die je gaat gebruiken in met een beetje boter en bekleed met bakpapier
  • Doe de boter en de suiker in een ruime kom en klop dit met de mixer voor 5 tot 10 minuten luchtig. Voeg een voor een de eieren tot en mix tot een geheel, het moet goed luchtig zijn. Spatel de bloem en de bakpoeder voorzichtig door het beslag. Mix de cacaopoeder, suiker en de melk door elkaar en voeg dit als laatste toe bij het cake beslag. Spatel tot dat het beslag geheel bruin is.
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake voor 60 tot 70 minuten gaar in het midden van de oven. Laat vervolgens geheel afkoelen en snij vervolgens de bolle kant van de cake er af. Snij de cake die je over doormidden zodat je 2 gelijkmatige delen hebt.
  • Bekleed nu de bakvorm met een hoge rand bakpapier aan de zijkant en leg de eerste cake laag op de bodem.
  • Voor de karamellaag; smelt de roomboter in de pan en voeg de suiker hieraan toe. Voeg als laatste de gecondenseerde melk toe. Breng dit langzaam aan de kook en blijf goed roeren. Na enkele minuten merk je dat het bruin kleurt en een dikke substantie heeft, haal het op dat moment van het vuur. Roer de pinda’s er door heen en stort het op de chocolade cake laag. Strijk glad met de achterkant van een lepel en zet de bakvorm in de koelkast.
  • Voor de cheesecake laag; klop de roomkaas los met een mixer. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix tot een geheel. Stort het beslag over de karamellaag en strijk glad met een lepel.
  • Druk voorzichtig de andere cake laag er op en laat dit in zijn geheel 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal voorzichtig het bakpapier los van de taart. Smelt de pure chocolade met de slagroom en giet dit over de taart heen, Gebruik een spatel op dit glad te strijken en een drip te maken. Top af met Snickers stukjes

Notities

  • Bewaar de taart tot 3 dagen in de koelkast
  • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Snickers drip taart recept

Opzoek naar nog meer recepten? neem eens een kijkje tussen mijn andere taart recepten!

Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Hoi Annabelle, dit recept lijkt me super lekker. Maar kun je ook gelatine gebruiken i p.v. agar agar? En zo ja, hoeveel?

    1. Hi Bettine!

      Yes dat kan zeker! Ik zou dan 2 blaadjes gelatine gebruiken, meer dan genoeg denk ik 🤗

  2. Annabe! Hoe jong ben je? Zo optimistisch … Verkoop je het? Eet je het zelf … En nu? Weicht Watchers hernieuwd uitgevonden?!?
    Kortom: Soms, bekijk ik je blogs met verbijstering … Maar, één enkel plakje kerststol … “Nee, dank je … Te zoet met zoveel spijs …”
    * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 20-1-2021, 14.20 uur … Groetjes!
    – Ik wilde niet eens meer reageren, want ik word hier in de zeik genomen …

    1. Hi! Haha ik ben 23 jaar, het meeste wat ik bak geef ik zelf meestal weg inderdaad, ik proef wel natuurlijk alles 🤗

  3. Ria van Dijk-Smits says:

    ik heb de snicker drip taart gemaakt. ga hem straks proeven. ik had geen agar agar en heb het gewoon weg gelaten ook geen gelantine gebruikt. en 5 snickers er boven op vond ik wat veel dus maar 2 gedaan .

    1. Hi Ria! Wat leuk, laat je mij even weten hoe het is gegaan zonder agar agar? In ben benieuwd 🥰

  4. Is de agar agar een witte poeder vorm?

    1. Yes, klopt inderdaad!

  5. Caroline Piek says:

    Hoi! Hoe hoog moet het bakblik zijn? Mijne is waarschijnlijk lager dan jouw Hema-bakblik. Kan ik dat compenseren met de rand bakpapier?

    Groeten, Caroline

    1. Heey! Die van mij is 9.5 centimeter hoor. Zolang de cheesecake laag er nog maar in past, de bovenste cake laag kan je inderdaad met bakpapier doen 🙂

      1. Caroline Piek says:

        Haha volgens mij gaat dat nooit passen. 😉 Ik ga op zoek naar een hogere vorm.

  6. Hallo Annabella, ik ben een beginnend bakker, maar ik hou van een uitdaging. Ik zou de snickertaart willen proberen te maken, maar heb enkele vraagjes. Kan ik agar agar vervangen door iets? En wat is nu eigenlijk patentbloem? Als ik het zie staan in een recept vervang ik het meestal door tarwebloem, maar klopt dit wel?

    Trouwens, ik vind je foodblog gewoon geweldig. Éen van de weinige eigenlijk!!! Zeker nieuwe receptjes blijven posten.

    Groetjes Catrien

    1. Hi Catrien!

      Wat een super leuke reactie, heel erg bedankt! Altijd leuk om te horen 🙂

      Je kan je agar agar vervangen door 2 blaadjes gelatine. Laat de blaadjes 10 minuten weken in koud water, knijp ze uit en verwarm ze kort met 1 eetlepel water in een pan tot dat de gelatine is opgelost, meng dit dan met het cheesecake mengsel!

      Patentbloem is eigenlijk fijn gemalen tarwebloem., is dus fijner van structuur en helpt met de luchtigheid van je baksels! Maar je kan het ook vervangen door tarwebloem, het zal uiteindelijk niet veel verschil zijn. Patentbloem heeft gewoon mijn persoonlijke voorkeur 🤗

  7. Mirjam says:

    Hoi, wat een fijn recept! Er staat dat ik de taart tot drie dagen van te voren kan maken. Bedoel je daarmee de hele taart, inclusief snickers bovenop? En inclusief chocolade drip? Groetjes Mirjam

    1. Hi Mirjam! Klopt je kan hem maximaal 3 dagen bewaren wanneer je de taart helemaal in elkaar hebt gezet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: