Citroencake met frambozen curd

Een luchtige zoette citroen cake getopt met een licht zure frambozen curd. Het recept van deze citroencake post ik eigenlijk net iets te laat, hij is namelijk echt perfect voor de zomer! Maar hoe het er nu uitziet kunnen we ook nog genieten van een zonnig na-jaar. Genoeg tijd nog dus om deze cake een keertje uit te proberen 😉

Frambozen curd maken

De frambozen curd maakt deze hele cake echt af. Naast dat het er gewoon super mooi en fleurig uitziet op de cake geeft het zo veel smaak! Deze curd is lekker zoet en een tikkeltje zuur, dat past natuurlijk perfect bij deze citroencake. Het recept van de frambozen curd vind je hier.

Citroencake Bewaren

De cake zelf kan je 3 tot 4 dagen goed bewaren in een koektrommel of brooddoos. De curd doe je pas er op als je de cake gaat eten/serveren. Deze blijft namelijk maar maximaal 1 dag goed op kamertemperatuur. Of 2 dagen in de koelkast.

Citroencake met frambozen curd

Recipe by annabellas
Porties

12

plakken

Een lekkere smeuïge citroencake afgetopt met een zelfgemaakte frambozen curd.

Ingredienten

  • Voor de cake
  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 200 gram fijne kristalsuiker

  • 4 eieren

  • Het sap van 1 citroen

  • Het rasp van 1 citroen

  • Optioneel: 1 eetlepel citroenextract

  • Voor de frambozen curd:
  • 175 gram bevroren frambozen

  • 58 gram ongezouten roomboter

  • 75 gram fijne kristalsuiker

  • 15 milliliter citroensap

  • Het eigeel van 3 eieren

Hoe maak je deze cake?

  • Maak eerst de frambozen curd met dit recept.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
  • Doe de roomboter samen met de suiker in een ruime kom en klop dit voor 5 minuten op een hoge snelheid met een elektrische mixer. Voeg de eieren, citroen sap en het citroenrasp toe en klop tot het één geheel vormt.
  • Voeg ten slotte het zelfrijzend bakmeel toe en eventueel het citroen extract. Mix dit door het ei/boter-mengsel heen. Stop met mixen zodra je een mooi en glad cake beslag hebt.
  • Stort het beslag in de bakvorm en zet deze in het midden van de oven voor 50 tot 60 minuten. Laat vervolgens geheel buiten de oven afkoelen.
  • Drizzle als laatste de frambozen curd er overheen en top op met extra citroenrasp.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: