Ik heb voor mijn gevoel de laatste tijd de curds echt opnieuw uitgevonden. Naast de lemon curd en passievrucht curd heb ik nu ook deze frambozen curd gemaakt. Heerlijk zoet en een tikkeltje zuur. Heerlijk door de yoghurt, als taart vulling of in macarons!
Pitjes zeven
Om een mooie egale curd te krijgen zeef ik de curd zodat er geen pitjes in blijven zitten. Dit is echter niet noodzakelijk, als je een mooie textuur in de curd wilt blijven houden laat ze dan vooral zitten. Voor de smaak maakt het geen verschil.
Bewaren
In een uitgekookte en afgesloten pot kan je deze curd (op een donkere plaats) tot wel een geheel jaar bewaren. Zodra je de pot opent bewaar je de curd in de koelkast voor maximaal 2 weken.
Frambozen curd
400
milliliterIngrediënten
350 gram bevroren frambozen
115 gram ongezouten roomboter
150 gram fijne kristalsuiker
30 milliliter citroensap
het eigeel van 6 eieren
Hoe maak je deze curd?
- Smelt de boter in een pan op laag vuur.
- Voeg de frambozen en het citroensap toe. Prak alles goed door elkaar. Wanneer de frambozen geheel ontdooit zijn kan je de suiker en het eigeel toevoegen.
- Laat het nu op laag vuur staan en blijf er constant in roeren. Na 7 tot 10 minuten zal je merken dat de curd dikker begint te worden.
- Giet de curd in een potje of kom (als je geen pitjes in de curd wilt kan je dit er nu uithalen met behulp van een zeef)
- Laat het afkoelen en plaats vervolgens in de koelkast of bewaar het in een uitgekookt potje op een donkere plaats.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!