Roze koek ijs

Nu het eindelijk weer eens wat beter weer wordt is het tijd voor een nieuw ijs recept! Toen ik de vorige keer het roomijs met Liefmans deelde was dat echt een regelrechte hit. Het was dus een struggle om dat te overtreffen maar ik denk dat ik met dit roze koek ijs toch wel redelijk dichtbij kom!

Dit ijs bestaat uit een vanille roomijs met ruby chocolade en roze koeken. Super zoet maar echt heel erg lekker. Het fijne is ook dat je geen ijsmachine nodig hebt, een mixer en cakevorm is voldoende om lekker ijs te maken.

Ruby chocolade

De roze chocolade swirl maak ik van Ruby chocolade en slagroom. De Ruby chocolade die ik heb gebruikt is van het merk Delicata. Deze krijg je gewoon bij de supermarkt. Mocht je toch geen ruby chocolade kunnen vinden kan je ook altijd nog witte chocolade smelten met slagroom en dan om het laatste roze kleurstof toevoegen.

Ruby chocolade

Laagjes maken

Om de laagjes in het ijs te maken verdeel ik het ijsbeslag in 3 delen. Eerst giet ik een deel ijs een een cakevorm. Vervolgens drizzle ik daar de gesmolten ruby chocolade over heen en vervolgens top ik dit af met roze koek stukjes. Deze stappen herhaal ik tot dat alles op is. Je kan natuurlijk zo veel laagjes maken als je zelf wilt!

Roze koek ijs

Recipe by annabellas
Porties

1

Bak ijs

Roomijs met roby chocolade en roze koek

Ingredienten

 • 500 milliliter slagroom

 • 1 blikje gecondenseerde melk

 • 8 roze koeken

 • 1 theelepl vanille extract

 • 100 gram ruby chocolade

 • 60 milliliter slagroom

Hoe maak je dit roze koeken ijs?

 • De de ruby chocolade met 60 milliliter slagroom in een pan en zet dit op laag vuur. Blijf roeren tot de chocolade geheel gesmolten is en laat dit even afkoelen.
 • Doe de overige slagroom in een kom en klop deze stijf met een elektrische mixer. Doe de gecondenseerde melk en het vanille extract hier bij en spatel dit er doorheen.
 • Giet 1/3 van het room beslag in de cakevorm. Drizzle de ruby chocolade hier overheen en verkruimel 1 roze koek. Giet vervolgens nog eens 1/3 van het room er in en herhaal deze stappen tot dat alles op is.
 • Zet de bakvorm in de diepvries voor 4 uur en decoreer eventueel met extra roze koeken.

Bekijk hier de how-to video

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Roze koek ijs recept

Join the Conversation

 1. Is het niet nodig om het ijs af te sluiten met een deksel ?

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: