Red velvet chocolademelk

Zeg nou zelf, hoe leuk ziet deze red velvet chocolademelk er uit? We kennen natuurlijk allemaal wel de traditionele red velvet cake en de red velvet koekjes, maar voor kerst wilde ik graag ook een lekker kleurrijk drankje maken! Een chocolademelk met witte chocolade, een klein beetje cacao, en heel veel slagroom.

Welke rode kleurstof kan je gebruiken?

Het belangrijkste bij red velvet recepten is natuurlijk de rode kleurstof. Zonder goede kleurstof krijg je niet de juiste rode kleur. Ik zelf gebruik standaard deze kleurstof, die kleurt met een paar druppels het gehele beslag fel rood. Je kan in principe elke soort kleurstof gebruiken, behalve een poeder versie, die kan de textuur van de melk veranderen. Nog een extra tip; de kleurstoffen die je meestal in de supermarkt vindt zijn 9 van de 10 keer niet geschikt. Vooral die van Dr. Oetker vind ik vreselijk, die doet echt niks voor de kleur.

Red velvet chocolademelk

Recipe by annabellas
Porties

2

personen

Red velvet chocolademelk met witte chocolade en cacao

IngrediËnten

  • 400 milliliter melk (ik gebruik amandelmelk maar elk soort is goed)

  • 100 gram witte chocolade

  • 1 theelepel cacao poeder

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel rode kleurstof

  • Voor de toppings:
  • slagroom

  • sprinkles

Hoe maak je deze chocolademelk?

  • Snij de witte chocolade in blokjes en doe deze in een pan.
  • Doe de melk, vanille extract en de cacao poeder hier bij en zet dit op laag vuur.
  • Blijf roeren tot dat e witte chocolade gesmolten is.
  • Voeg tenslotte de rode kleurstof toe en meng dit goed.
  • Giet de chocolademelk in de glazen en top af met slagroom en eventueel sprinkles.

Bekijk hier de how to video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: