Burrata salade met gekarameliseerde perzik

Een lekkere frisse salade met burrata, knapperige serranoham, pijnboompitten, gekarameliseerde perzik en aardbeien. De laatste paar maanden ben ik actief op tiktok en daar kwam ik bij everything delish een salade tegen met knappere serranoham en burrata. Dit zag er zo goed uit dat ik nu zelf hier een variatie op heb gemaakt. En al ben ik zelf niet zo van de salades, dit is echt een topper!

Perziken karamelliseren

Als eerste snij ik de perziken in stukjes en doe deze in de grilpan zodat je die strepen van de gril goed te zien krijgt. Vervolgens gaat de bruine suiker in een pan met een klein beetje water. Na enkele minuten zal de suiker smelten en het mengsel beginnen te borrelen. Dan hoef je alleen nog maar de gegrilde perzik er door heen te halen. Dit geeft een heerlijke zoette twist aan de perzik.

Knapperige serrano ham

Als je snel klaar wilt zijn kan je gewoon normale serrano ham gebruiken maar ik raad je echt aan om het eerst in de oven te doen. Deze knapperige ham geeft de salade echt een heerlijke bite. Het enige wat je hoeft te doen is de ham in stukken snijden, op een bakplaat leggen en voor 10 minuten in de oven te doen. Easy peasy.

Burratta salade met gekarameliseerde perzik

Recipe by annabellas
Porties

2

personen

Frisse salade met burrata, gekarameliseerde perzik, knapperige serrano ham en pijnboompitten.

Ingrediënten

 • 100 gram rucola melange

 • 100 gram serrano ham

 • 1 Burrata

 • 2 perziken

 • 50 gram bruine suiker + 1 eetlepel water

 • 100 gram aardbeien

 • 30 gram pijnboompitten

 • 30 milliliter olijf olie

 • Zout + peper

Hoe maak je deze salade?

 • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en snij de serrano ham in stukjes. Leg de serrano ham op de bakplaat en bak deze knapperig voor 8 tot 10 minuten.
 • Snij de perziken in stukjes en leg deze in de grillpan voor ongeveer 4 minuten per kant ( tot dat je de gril lijntjes ziet) Doe in een andere pan de bruine suiker met het water en laat dit smelten tot dat het begint te borrelen. Haal dan vervolgens de perziken hier doorheen.
 • Rooster ondertussen ook de pijnboompitten in een pan en snij de aardbeien in plakjes.
 • Doe de rucola melange in een kom, voeg de serrano ham, perziken, aardbeien en pijnboompitten toe. Snij de burrata door de helft en lepel het binnenste gedeelte uit. Doe dit op de salade. Top af met olijfolie en peper en zout naar smaak.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

 1. Caroline Piek says:

  Deze salade lijkt me echt god-de-lijk!

  1. Ah dank je wel! Zeker het proberen waard ❤️❤️

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: