Bosbessen curd

Deze curd gemaakt van bosbessen is lekker fris en een tikkeltje zuur. Dit is een van mijn favorieten zomerse curds. Ik doe het vaak in de yoghurt, over pancakes of als taart/cupcake vulling.

Laten staan op laag vuur

Wanneer alle ingredienten gemixt zijn laat je het geheel voor ongeveer 5 tot 7 minuten op laag vuur staan terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat dit echt LAAG vuur is. Anders krijgt je curd een rare textuur.

Bewaren

In een uitgekookte en afgesloten pot kan je deze curd (op een donkere plaats) tot wel een geheel jaar bewaren. Zodra je de pot opent bewaar je de curd in de koelkast voor maximaal 2 weken.

Bosbessen curd

Recipe by annabellas
Porties

250

milliliter

Een frisse curd gemaakt van bosbessen

Ingredienten

  • 150 gram blauwe bessen

  • Het sap en het rasp van 1 citroen

  • het eigeel van 1 ei

  • 1 heel ei

  • 70 gram kristalsuiker

  • 35 gram ongezouten roomboter

Hoe maak je deze curd?

  • Doe de bosbessen met het sap van 1 citroen samen in een pan en breng dit aan de kook en laat dit voor 5 minuten pruttelen. Haal het mengsel vervolgens van het vuur en zeef dit zodat de velletjes van de blauwe bessen verwijderd worden. (laat het mengsel wel in de pan)
  • Mix in een aparte kom het ei, eigeel, suiker en de citroen rasp samen tot het gemengd is. Doe dit bij het blauwe bessen mengsel.
  • Zet de pan nu op laag vuur en voeg ook de roomboter toe. Blijf nu goed roeren. Wanneer het mengsel voor ongeveer 5 tot 7 minuten op het vuur staat begint het dikker te worden. Wanneer het de gewenste textuur heeft haal je de pan van het vuur en giet je het in een glaze pot.
  • Laat het afkoelen en plaats vervolgens in de koelkast of bewaar het in een uitgekookt potje op een donkere plaats.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: