Lotus speculoos drip cake

Het is eindelijk weer eens tijd voor een nieuw drip cake recept. Dit keer een Lotus speculoos drip cake. Deze taart bestaat uit 3 dikke vanille cake met stukjes lotus koek er in. In het midden komt een Lotus speculoos botercréme en nog een extra laagje pure speculoos. Bovenop komt nog eens een speculoos drip met lotus koekjes. Volg je het nog?

Disclaimer: Zoals ik bij mijn vorige drip taart recept heb gezegd; ik post niet vaak het recept van een gehele taart omdat er heel veel handelingen bij komen kijken en het lastig is om dat allemaal in een zo kort mogelijk recept te plaatsen. Ik probeer dit hieronder zo duidelijk mogelijk te doen, maar mocht je toch nog vragen hebben; laat dan even een reactie achter. Ik kom er dan zo snel mogelijk op terug. Onder aan het recept staat ook een video waarin ik laat zien hoe ik de taart in elkaar zet.

3 lagen speculoos cake

Deze taart bestaat uit 3 lagen vanille cake met lotus koekjes er in. Voor deze cake gebruik ik dan ook 3 bakvormen van 20 centimeter die gelijktijdig in de oven kunnen. Beschik je niet over 3 bakvormen dan kan je ze natuurlijk ook achter elkaar bakken.

De cake lagen bak ik op 180 graden voor ongeveer 40 tot 45 minuten. Bij elke oven is dit anders. De cake is precies goed als de bovenkant een licht goud bruine kleur krijgt en je er een tandenstoker in kan steken zonder dat er beslag mee komt.

lotus speculoos drip cake recept

Taart stapelen

Begin altijd met een lepel botercréme op het bord wat je gaat gebruiken. Zo blijft de cake goed plakken. Leg de eerste cake laag er op en smeer hier een laag botercréme op (zo dik als je zelf wilt) Dan komt er een laagje gesmolten lotus speculoos over heen. Zorg er voor dat de gesmolten speculoos minstens 2 centimeter van de rand af blijft, ander kan het uit je taart gaan lekken en krijg je ook speculoos aan de buitenkant. Druk vervolgens hier de volgende cake laag voorzichtig op aan en herhaal de bovenste stappen. Als laatste smeer je de taart strak af met botercréme

Speculoos drip maken

Dan is het natuurlijk tijd voor de drip. Ik heb al eens eerder een artikel geschreven met mijn tips voor de perfecte drip cake. Mocht je nog nooit een drip cake gemaakt hebben adviseer ik je om dat even te lezen. Zo mislukt jouw drip nooit meer. Deze drip is trouwens heel makkelijk, het is alleen speculoos spread dat je even moet smelten. Dus geen moeilijkheden met chocolade smelten etc.

Lotus speculoos drip cake

Recipe by annabellas
Bakvorm

20

Centimeter

Een 3 laagse speculoos drip taart met botercréme vulling

Ingrediënten

  • Voor de cake (3 lagen)
  • 480 gram patentbloem

  • 450 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel baking soda

  • 15 gram bakpoeder

  • 340 gram ongezouten roomboter (gesmolten op laag vuur)

  • Het eiwit van 6 eieren

  • 1 eetlepel vanille extract

  • 230 gram volle melk

  • 200 gram zure room

  • 200 gram lotus koekjes

  • Voor de Speculoos botercréme
  • 450 gram ongezouten roomboter

  • 400 gram poedersuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 100 gram speculoos spread

  • Voor de speculoos vulling
  • 100 gram speculoos spread

  • Voor de speculoos drip
  • 150 gram speculoos

  • Decoratie
  • 80 gram lotus koekjes + 8 lotus koekjes

Hoe maak je deze drip cake?

  • De cake lagen
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvormen die je gaat gebruiken met bakpapier
  • Doe de gesmolten boter, zure room, melk en de eiwitten in een ruime kom en kopt dit op een hoge snelheid voor 5 minuten.
  • zeef de droge ingrediënten en doe deze in een aparte kom.
  • Doe de droge ingrediënten bij het boter mengsel en mix voor 1 a 2 minuten goed door tot dat je geen klonten meer hebt.
  • Snij de Lotus koekjes in stukjes, doe dit niet te klein, je wilt de koekjes nog zien in de cake.
  • Voeg de Lotus koekjes aan het beslag toe en roer voorzichtig met een spatel om de koekjes te verdelen.
  • Verdeel het beslag over 3 bakvormen (of natuurlijk 1 als je ze achter elkaar bakt) en bak de cake lagen gaar in 40 tot 45 minuten.
  • Laat de cake lagen volledig afkoelen voordat je de taart gaat decoreren
  • Voor de lotus botercréme
  • Klop de roomboter in een grote kom luchtig met een handmixer. Zodra de boter wit kleurt is hij luchtig genoeg.
  • Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe tot dat deze geheel is opgenomen.
  • Voeg de lotus speculoos spread toe samen met het vanille extract en klopt dit samen nog eens voor 5 minuten op een hoge snelheid zodat hij goed luchtig wordt.
  • Hoe zet je de taart in elkaar?
  • Begin met een laag cake, smeer hier een laag botercrème op en strijk de laag glad met een spatel.
  • Druk vervolgens voorzichtig de andere cake laag er op aan.
  • Giet nu voorzichtig 2 eetlepels gesmolten speculoos over deze laag heen. Zorg ervoor dat je minstens 2 centimeter van de rand af blijft.
  • Herhaal deze stappen tot dat de cake op is.
  • Smeer met de overige botercrème de taart af ( hou nog een beetje over voor de toefjes boven op de taart) . Ik gebruik een taart schraper om de taart mooi strak te krijgen.
  • Maak wat lotus koekjes klein in de blender of hak het fijn met een mes. Druk dit onder aan de taart.
  • Maak nu de drip: Smelt de lotus spread in een pan. Het makkelijkste is om de speculoos in een spuitzak te doen en voorzichtig de spread langs de rand te spuiten.
  • Doe de overige botercréme in een spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de taart. Top het af met extra lotus koekjes.

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar het recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit.

    1. Dank je wel! 😍

  2. Veel werk maar dan heb je ook wat!!

    1. Haha ja dat is helemaal waar!

  3. Heerlijke taart en vele complimenten op gehad! Ik voeg alleen wel nog wat zout toe aan de droge ingrediënten en je vergeet om de eetlepel vanille extract toe te voegen aan de natte ingrediënten in je beschrijving van de cake.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: