Halloween cookiedough brownie bars met roomkaas swirl

Deze halloween brookies bestaan uit een oranje koekjeslaag met witte chocolade stukjes, een smeuïge brownie laag en een oranje roomkaas swirl. Het kost even tijd om het te maken aangezien het eigenlijk 2 recepten in één zijn (koekjes en brownies) maar dan heb je ook wat!

Oranje kleurstof

De oranje kleur maakt het natuurlijk helemaal in Halloween stijl. Dit is de oranje kleurstof die ik gebruik. Je kan natuurlijk elke andere oranje kleurstof gebruiken zolang je er mar voor zorgt dat het een gel of wat substantie is, geen poedervorm!

Mocht je dit recept willen maken maar niet in een Halloween thema? Laat dan de kleurstof weg, dan krijg je een classieke brookie!

Halloween brookies

Bakvorm

Ik gebruik een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Mocht je een andere vorm bakvorm gebruiken dan kan het zijn dat je de baktijden iets moet aanpassen. Bij een kleinere vorm moet het iets langer en bij een grotere vorm korter.

Halloween brookies met roomkaas swirl

Recipe by annabellas
Porties

12

Personen

Een cookiedough laag met witte chocolade, een smeuïge brownie laag en een oranje cheesecake swirl.

Ingrediënten

  • Voor de cookiedough laag:
  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 125 gram lucht bruine basterdsuiker

  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 2 eieren

  • 365 gram patentbloem

  • Goede oranje kleurstof

  • 100 gram witte choclade druppels

  • 1 theelepel vanille extract

  • Voor de brownie laag:
  • 87 gram ongezouten roomboter

  • 100 gram pure chocolade

  • 200 gram fijne kristalsuiker

  • 1.5 eieren

  • 1 theelepel vanille extract

  • snufje zout

  • 42 gram cacao poeder

  • 62 gram patentbloem

  • Voor de roomkaas swirl
  • 150 gram roomkaas

  • 45 gram kristalsuiker

  • 1 eigeel

  • Oranje kleurstof

  • 1 theelepel bloem of maizena

Hoe maak je deze halloween brookies?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier.
  • Voor het oranje cookiedough
  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristalsuiker met een elektrische mixer. Voeg 1 voor een de eieren toe en mix dit goed. Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en het vanille extract toe. Het beslag wordt nu erg dik.
  • Voeg oranje kleurstof aan het deeg toe tot dat je een fel roanje beslag krijgt.
  • Kneed als laatste de witte chocolade stukjes door het deeg heen.
  • Stort het koekjes beslag in de bakvorm en druk dit stevig tegen de bodem aan.
  • Voor de brownie laag:
  • Doe de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een steelpan. Verwarm dit op laag voor tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de kristalsuiker aan toe en mix tot dit één geheel is.
  • Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. klop dit met een garde of mixer. Zodra het ei is opgenomen kan je het andere halve ei toevoegen. Blijf kloppen tot dat je een licht bruin mengsel hebt.
  • Voeg nu het bloem en de cacao poeder toe. Spatel dit samen met het zout en het vanille extract door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in stukken en voeg dit ook aan het beslag toe.
  • Stort het brownie beslag boven op het oranje cookiedough.
  • Voor de oranje roomkaas swirl:
  • Meng alle grediënten door elkaar en voeg kleurstof toe tot dat je een fel oranje beslag krijgt. Swirl dit voorzichtig over de brownielaag heen.
  • Bakken
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven voor 30 tot 35 minuten.
  • Laat ze geheel buiten de oven afkoelen voordat je ze gaat aansnijden (het liefst 6 uur laten afkoelen en vervolgens nog 2 uur in de koelkast)

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterst!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: