Nutella cake met hazelnoten

Nutella cake met hazelnoten

Eerder maakte ik al een vanille cake met Nutella swirl, die was zo lekker dat ik nu een hele nutella cake heb gemaakt! Super luchtig van binnen met nog een extra laagje Nutella bovenop!

Ingrediënten Nutella cake met hazelnoten:

Voor de cake:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 50 gram nutella

Voor de nutella topping:

  • 100 gram nutella
  • 50 gram fijn gehakte hazelnoten

Hoe maak je deze nutella cake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het stijf kloppen van de eiwitten (bewaar het eigeel voor later!) De eiwitten moeten zo stijf zijn dat je de kom ondersteboven kan houden en er niks uitloopt. Zet deze kom even aan de kant.

Klop nu de roomboter luchtig met behulp van een keukenmachine. Ik gebruik een keukenmachine omdat het beslag erg dik wordt, maar je kan het natuurlijk ook gewoon met de handmixer doen. (Duurt alleen wat langer)

Wanneer de boter lichter van kleur wordt is hij lang genoeg geklopt. Voeg nu het eigeel, het zelfrijzendbakmeel , de kristalsuiker, de Nutella en het vanille extract toe.

Wanneer alle ingrediënten gemengd zijn kan je beetje voor beetje het opgeklopte eiwit toevoegen met een spatel. Schep gelijkmatig het eiwit er doorheen zodat het beslag lekker luchtig blijft.

Vet de bakvorm die je gaat gebruiken in met wat extra roomboter en bestuif deze lichtjes met meel. Daardoor laat de cake makkelijker los na het bakken.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake gaar in het midden van de oven voor 50 tot 60 minuten.

Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Doe 100 gram Nutella in een kom en zet deze in de magnetron voor 30 seconden zodat hij zacht wordt. Swirl dit over de cake en top af met de gehakte hazelnoten.

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!



1 thought on “Nutella cake met hazelnoten”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.