Bloody red velvet halloween cupcakes

Het is alweer bijna Halloween daarom maakte ik deze week deze red velvet cupcakes met suikerglas en eetbaar ´bloed´ gemaakt van stroop! Deze cupcakes stelen gegarandeerd de show!

Ingrediënten voor deze rev velvet Halloween cupcakes: (wil je sneller klaar zijn? gebruik dan een kant en klaar cupcake mix en voeg rode kleurstof toe!)

Voor de cupcakes: (12 stuks)

 • 125 gram roomboter
 • 125 gram fijne kristalsuiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 eieren
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 4 eetlepels melk
 • 2 eetlepels cacao poeder
 • Rode kleurstof
 • 125 gram enchanted cream

Voor het suikerglas:

 • 100 gram fijne kristal suiker
 • 50 milliliter water

Voor het eetbare bloed:

 • 50 gram schenk stroop
 • 1 theelepel maizena
 • Rode kleurstof

Hoe maak je deze red velvet Halloween cupcakes?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de boter samen met de suiker en vanille suiker met de handmixer voor ongeveer 4 minuten op de laagste stand. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe. Klop vervolgens nog eens 4 minuten maar dan op de hoogste stand.

Voeg dan het meel, de melk & de cacao poeder toe met behulp van een spatel. Spatel het meel en de melk voorzichtig door het beslag heen. Voeg als laatste de rode kleurstof toe. Ik gebruik deze kleurstof. Voeg zo veel als nodig toe totdat je een fel rood beslag hebt. Verdeel hel mengsel over 12 cupcake papiertjes en bak ze in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar.

Maak ondertussen het suikerglas. Dit doe je door in een ruime steelpan de suiker te koken met het water. Blijf goed roeren totdat de suiker is opgelost en blijf er vervolgens vanaf. Laat het koken terwijl je er naar blijft kijken, het kan namelijk opeens heel snel carameliseren dus je moet er goed op letten. Als je ziet dat de suiker een klein beetje van kleur begint te veranderen haal je de pan van het vuur en giet je de suiker op een bakplaat bekleed met bakpapier. (kijk uit, erg warm!) Laat de suiker minimaal 2 uurtjes zo rusten totdat hij geheel uitgehard is. Daarna hoef je er alleen nog maar even voorzichtig op te slaan en hij breekt al in stukjes.

Wanneer de cupcakes volledig zijn afgekoeld is het tijd om ze te decoreren. Voor de crème bovenop gebruik ik Enchanted cream. Ik gebruik deze crème omdat hij spier wit is en een mooi contrast geeft met het rode ´bloed´. Om deze crème te maken weeg ik 150 gram enchanted poeder af en voeg ik 100 milliliter melk en 100 milliliter water toe. Even met de mixer erdoorheen en that’s it! Als je liever zelf een crème wilt maken kan je altijd gaan voor een vanille boter crème.

Druk de suikerglas scherven in de crème en druppel het eetbate bloed eroverheen. Het ‘bloed’ maak je door de stroop, maizena en kleurstof door elkaar te mengen.

That’s it!

Hier een korte video tutorial over deze cupcakes:

Bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: