Chocoladetaart met kokos

Chocoladetaart gevuld met chocolade ganache en kokos

Deze chocoladetaart met kokos ziet er super indrukwekkend uit met de strakke chocolade laag en zelfgemaakte chocolade decoratie. Toch is deze taart vrij makkelijk om te maken; 2 cake lagen bakken, vullen met chocolade ganache en kokosrasp, chocolade ganache er over heen gieten en decoreren!

2 cake lagen

Om de chocolade cake lagen te maken gebruik ik 2 bakvormen van 20 centimeter. Ik kies ervoor om het beslag in 2 bakvormen te gieten, dan krijg je namelijk mooie dikke lagen die je niet doormidden hoeft te snijden. Op deze manier is het ook makkelijker om de cake lagen niet te laten uitdrogen. heb je geen 2 bakvormen? Bak de lagen dan achter elkaar.

Taart afsmeren met chocolade ganache

Dit is denk ik wel écht de makkelijkste manier om een taart ‘af te smeren’ . De buitenste chocolade laag bestaat alleen maar uit chocolade en slagroom. Zet de taart op een rooster neer met daaronder een vel bakpapier of een bakplaat. Giet de gesmolten chocolade met room over de taart heen en strijk de bovenkant glad met een paletmes. Doordat de chocolade ganache warm is verdeelt dit zich zelf over de taart. Laat vervolgens de taart uitlekken tot dat de chocolade harder wordt.

Onderstaande foto is de taart met de eerste afsmeer laag. Vervolgens giet je hier dus de gesmolten chocolade overheen: dan krijg je die mooie glanzende laag!

Chocolade decoratie maken

Om textuur in de chocolade te krijgen pak ik een vel bakpapier en maak er een prop van. Wanneer je het weer open vouwt zie je als het goed is allemaal kreukels in het papier. Hier strooi ik dan de geraspte kokos overheen. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie en giet dit over de kokos heen . Strijk het voorzichtig glad met een mes en strooi nog wat extra kokosrasp er over heen.Laat dit voor een uur opdrogen. Breek er vervolgens grove stukken van.

Chocoladetaart met kokos

Recipe by annabellas
Porties

10

personen

Smeuïge chocolade cake lagen met een chocolade-kokos vulling

Ingrediënten

  • Voor de cake
  • 300 gram patentbloem

  • 300 gram kristalsuiker

  • 125 gram roomboter

  • 100 gram cacao poeder

  • 2 eetlepels kwark of yoghurt

  • 200 milliliter heet water

  • 2 eieren

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1/2 theelepel zout

  • Voor de chocolade vulling
  • 300 gram pure chocolade

  • 200 milliliter slagroom

  • 100 gram geraspte kokos

  • Voor de buitenste chocolade laag
  • 150 gram pure chocolade

  • 200 milliliter slagroom

  • Eventueel nog extra kokos ter decoratie

  • Voor de chocolade rotsen
  • 100 gram pure chocolade

  • 30 gram geraspte kokos

Hoe maak je deze taart?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakvormen die je gaat gebruiken met bakpapier
  • Meng in een ruime kom de cacao poeder met het hete water en laat dit afkoelen.
  • Doe de roomboter in een pan en laat dit op laag vuur smelten. Giet het in een aparte kom en voeg hier de suiker aan toe. Mix dit even kort door.
  • Scheid de eieren zodat je 2 eidooiers en 2 eiwitten hebt. Voeg de eidooiers toe aan het boter mengsel en klop dit goed door. Klop de eiwitten stijf in een aparte kom met een elektrische mixer.
  • Voeg vervolgens het cacao mengsel, de bloem, zout, vanille en yoghurt toe aan het boter mengsel en roer goed.
  • Voeg als laatste de opgeklopte eiwitten toe aan het beslag en schep dit voorzichtig om met een spatel. Wanneer het beslag één geheel is; stort het dan in de bakvormen.
  • Bak de cake lagen in het midden van de oven voor 30 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen buiten de oven.
  • Smelt voor de vulling de chocolade met de room au bain marie en laat dit voor een paar minuten afkoelen. (of zet het even in de koelkast!)
  • Smeer 1/3 van de vulling op de bovenkant van één cake laag. Strooi de kokos eroverheen en druk de volgende cake laag hier voorzichtig op. Gebruik de rest van de vulling om de taart mee af te smeren aan de buitenkant.
  • Zet de taart voor een uur in de koelkast voordat je verder gaat.
  • Voor de buitenste chocolade laag; smelt de room en de chocolade au bain marie. Zet de taart op een rooster en giet de warme chocolade ganache over de taart heen. Gebruik een paletmes op de bovenkant mee glad te strijken.
  • Decoreer als laatste met de chocolade rotsen en extra kokos.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: