Citroen koekjes met witte chocolade

Super grote koekjes met witte chocolade en cirtroen

Citroen-lovers opgelet! Deze koekjes met witte chocolade hebben niet een vleugje, maar juist heel veel citroen smaak! Heerlijk fris, knapperig van de buitenkant en zacht van binnen. Door de witte chocolade swirl er bovenop zien ze er al snel indrukwekkend uit, terwijl ze heel erg makkelijk te maken zijn.

Koekjesdeeg laten rusten

Zodra je het recept hebt gevolgd zal je merken dat je een heel erg plakkerig koekjes deeg krijgt. Het is daarom belangrijk om het deeg voor minimaal 2 uur (liefst 4) in de koelkast te laten rusten. Hierdoor wordt het deeg minder plakkerig en is het ook een stuk makkelijker om te vormen. Doe je dit niet krijg je echt geen mooie koekjes.

Citroen extract

Naast citroensap en citroen rasp gebruik ik ook citroen extract. In de supermarkt is dit heel moeilijk te krijgen (eigenlijk alleen in bak-webshops) daarom met ik het altijd zelf met dit recept. Mocht je geen citroen extract willen gebruiken voeg dan iets extra citroen rasp toe voor de extra citroen smaak.

Citroen koekjes met witte chocolade

Recipe by annabellas
Porties

8

koekjes

Citroen koekjes met witte chocolade

IngrediËnten

  • Voor de koekjes
  • 125 ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 125 gram licht bruine basterd suiker

  • 90 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 285 gram patentbloem

  • 2 eieren

  • 1 theelepel citroen extract

  • Rasp van 1 citroen

  • Sap van 1 citroen

  • 100 gram witte chocolade

  • Voor de topping
  • 100 gram witte chocolade

  • Rasp van 1 citroen

Hoe maak je het?

  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer.
  • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder, citroen extract, citroen rasp en het citroensap toe. Het beslag wordt nu erg dik en plakkerig.
  • Snij de witte chocolade in stukjes en doe deze bij het beslag. Roer de chocolade stukjes er voorzichtig door heen.
  • Zet de kom met het deeg in de koelkast voor minimaal 2 uur.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak van het koekjesdeeg 8 bollen en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier (ver uit elkaar want de koekjes lopen nog uit)
  • Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten, tot dat de randjes goud bruin zijn.
  • Laat de koekjes volledig buiten de oven afkoelen voordat je verder gaat.
  • Smelt de melk chocolade au bain marie en drizzle dit over de afgekoelde koekjes. Decoreer met extra citroenrasp.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: