Karamel brownies

Chocolade fudgie brownies gevuld met karamel. Het zal je verbazen hoe makkelijk het is om deze brownies te maken!

Ingrediënten karamel brownies:

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram cacao poeder
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • Karamel snoepjes ( of maak zelf karamelsaus met dit recept)

Hoe maak je deze karamel brownies?

Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht)

Smelt in een steelpan de ongezouten roomboter op laag vuur en voeg vervolgens de cacao poeder en de witte basterdsuiker. Roer tot dat alle ingrediënten gemengd zijn en vet vervolgens het vuur uit.

Meng in een andere kom het bloem en de vanille suiker. Zet je mixer of keukenmachine op de laagste stand en schud voorzichtig het botermengsel bij de bloem.

Als het mengsel 1 geheel is zet je de mixer uit en pak je een spatel. Nu voeg je 1 ei toe en vouw je als het waren het beslag om tot dat het ei geheel gemengd is met het beslag. Zodra dat gebeurt kan je het volgende ei toevoegen en zo voorts.

Vet nu de bakvorm in die je gaat gebruiken met wat extra roomboter en bestuif deze met bloem zodat de brownies niet blijven plakken aan de vorm.

Giet de helft van het brownie beslag in de vorm. Leg hier vervolgens de karamelsnoepjes op en bedek deze weer met de andere helft van het beslag.

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownies gaar in 15 tot 20 minuten.

That’s it!

Karamel brownies

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: