Een perfect pavlova gevuld met room, zelfgemaakte lemon curd en passievrucht.
Een pavlova kan een hele uitdaging zijn. Mij is het dan ook in het begin de eerste paar keren mislukt. Te droog, te zacht, te krokant.. noem het maar op! Nu heb ik voor mijn gevoel eindelijk het recept en de nodige tips gevonden waardoor hij niet meer kan mislukken
Tips voor een perfecte pavlova:
- Het ontvetten van al het gereedschap. Het is belangrijk dat je de kom, de mixer en de eventuele spatel vet vrij maakt. Zelf doe ik dit altijd met citroensap. Als je benodigdheden een beetje vettig zijn zal het eiwit niet stijf worden en je pavlova in elkaar zakken
- Voeg de suiker niet in een keer toe. Voeg een eetlepel suiker per keer toe aan de opgeklopte eiwitten. De eiwitten hebben namelijk tijd nodig om het suiker op te nemen. Als je de suiker in een keer toevoegd zal de suiker er uit lopen tijdens het bakken en karameliseren
- Lage temperatuur. De pavlova bak je op een temperatuur van 120 graden. Je ‘bakt’de pavlova namelijk niet maar je droogt het. Een te hoge temperatuur zal er voor zorgen dat het eiwit bruin kleurt en de binnenkant te droog wordt.
- Afkoelen in de oven. Zodra de pavlova 1.5 uur in de oven heeft gestaan is het belangrijk dat je deze ook in de oven laat afkoelen. Zet wel de oven op een kier zodat het vocht er uit kan! Doe je dit niet zal je pavlova inzakken
Pavlova met lemon curd en passievrucht
8
Personen4
hoursPavlova met zelfgemaakte lemon curd, opgeklopte room en passievrucht
Ingredients
- Voor de pavlova
Het eiwit van 4 eieren
200 gram fijne kristal suiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel vanille extract
1 theelepel maizena
- Voor de toppings
200 gram slagroom
50 gram poedersuiker
2 passievruchten
100 gram zelfgemaakte lemon curd
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Doe de eiwitten in een ruime kom en klop deze voor 2 minuten op de laagste stand van de elektrische handmixer of keukenmachine
- Verhoog nu de snelheid van de mixer en klop de eiwitten tot dat het wit van kleur begint te worden
- Voeg nu eetlepel voor eetlepel de suiker toe aan de eiwitten en blijf het op hoge snelheid kloppen, voeg de volgende lading suiker pas toe als de suiker geheel is opgenomen. Je zal merken dat het eiwit steeds stijven wordt
- Voeg ten slotte de maizena en het citroensap toe en mix wederom voor ongeveer 2 minuten
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plak de hoeken van het bakpapier eventueel vast met wat eiwit beslag
- Schep het eiwit beslag op het midden van de bakplaat en vorm het met een spatel. zorg voor een kuiltje in het midden, dat gaan we straks namelijk opvullen
- Droog de pavlova in het midden van de oven voor 1.5 uur. Zet vervolgens de oven uit en zet de deur van de oven op een kier. Laat de pavlova geheel afkoelen in de oven
- Klop de slagroom lobbig met een mixer en voeg hier de poedersuiker aan toe.
- Schep de room voorzichtig over de pavlova heen en decoreer met lemon curd en passievrucht
Notes
- De pavlova zelf kan je 2 tot 3 dagen bewaren zonder toppings.

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Oh wat ziet het er heerlijk uit en wat een goede tips! Dankjewel, ik ga het zeker proberen ❤️
Wat leuk om te horen!! Dank je wel❤️