Kipgehaktballetjes in honing en teriyakisaus

Kipgehakt balletjes met honing en zelfgemaakte teriyakisaus.

Deze kipgehaktballetjes maakte ik voor het eerst met oud en nieuw. Ik had voor kerst namelijk een kitchenaid foodprocessor gekregen en die wilde ik natuurlijk erg graag testen! Daarnaast is het ook een kans om mijn ‘hartige’ recepten weer eens aan te vullen! Ik ben namelijk al een jaar het zeggen dat ik meer hartige recepten op mijn site wil, voor de afwisseling.. het komt er alleen nooit van!

Deze kipgehaktballetjes zijn echt perfect bij de borrel, sweet and spicey! Ook zijn ze erg lekker bij een pasta aioli, just saying! 😉

Kipgehakt. In dit recept maak ik zelf kipgehakt door middel van een foodprocessor. Heb je er zelf geen in huis? Koop dan gewoon kant en klaar kipgehakt in de supermarkt. Ga wel voor de naturel versie en niet de gekruide.

Honing. Zelf ben ik absoluut geen fan van honing, maar dit recept heeft het echt nodig, trust me. Door de honing krijg je het idee van een gekarameliseerde saus en de honing smaak proef je bijna niet. Toch liever geen honing gebruiken? probeer dan agave siroop.

Kipgehaktballetjes in honing en teriyakisaus

Recipe by annabellas
Porties

18

Balletjes

Zelfgemaakte kipgehaktballetjes in honing teriyakisaus

Ingrediënten

  • Voor de kipgehaktballetjes
  • 400 gram kiphaasjes

  • 1 ei

  • 125 gram paneermeel

  • 1/2 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • snufje zout

  • 2 eetlepels gehakte bieslook

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 2 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken

  • Voor de saus
  • 8 eetlepels soja saus

  • 2 eetlepels rijst azijn

  • 3 eetlepels honing

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 theelepel gehakte gember

Hoe maak je het?

  • Doe de kiphaasjes in een foodprocessor en hak het fijn tot dat je een soort gehakt textuur krijgt. Doe het gehakt in  een ruime kom.
  • Snij de uien, knoflook en bieslook fijn en voeg dit toe bij het gehakt. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe aan het gehakt, behalve de olie en kneed dit goed door. Plakt het nog te veel? voeg dat wat extra paneermeel toe.
  • Rol 18 balletjes van het kipgehakt mengsel.
  • Verwarm de olie in een pan. Zodra de olie warm is doe je de balletjes er in. Zet het fornuis op medium vuur.
  • Doe een deksel op de pan en schud om de minuut met de pan. Bak de kipgehakt balletjes gaar in 7 tot 8 minuten. Als ze geheel gaar zijn; doe de balletjes uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  • Zet het fornuis op hoog vuur.
  • Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar en doe deze in de pan. Wacht tot dat het begint te borrelen en laat het 2 minuten ‘ borrelen’. Doe de kipgehaktballetjes bij de saus in de pan en roer goed zodat elk balletje onder de saus zit.
  • Top eventueel af met wat extra bieslook.

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Hey Anne, er staat een foutje bij het eerste ingredient, Kop moet Kip zijn… De reactie kiep je daarna maar in de prullenbak.

    1. Oops! autocorrect haha. meteen aangepast, dank je wel!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: