Gevuld pizza stokbrood

Borrel lovers opgelet! Dit stokbrood is gevuld met tomatensaus, geraspte mozzarella en peperoni. Kortom; een gevuld pizza stokbrood. Het is verassend makkelijk om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. Je kan de vulling zo gek maken als je wilt en eventueel nog groentes toevoegen. Maar bij deze versie houdt ik het lekker simpel.

Stokbrood uithollen

Het eerste wat je doet is het stokbrood uithollen. Ik snij eigenlijk in het midden een inkeping en haal vervolgens het middelste er uit. Zorg er wel voor dat de bodem er geheel in blijft, anders loopt het pizza mengsel er uit tijdens het bakken.

Stokbrood vullen

Het stokbrood vullen spreekt natuurlijk voor zich. Let er wel op dat je echt alle mozzarella er goed in duwt. 200 gram lijkt eerst misschien wel veel maar de kaas smelt en zakt daarna in. Dus zorg er voor dat je echt genoeg gebruikt, en dat je het stevig aan aanduwt.

Gevuld pizza stokbrood

Porties

1

Stokbrood

Dit stokbrood is gevuld met tomatensaus, geraspte mozzarella en peperoni. Kortom; een gevuld pizza stokbrood

IngrediËnten

  • 1 stokbrood

  • 100 milliliter passata of een andere tomatensaus

  • 200 gram geraspte mozarella

  • 80 gram peperoni

Hoe maak je dit gevulde stokbrood?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de peperoni in vierkantjes en bak deze even snel aan in een pan zonder vet. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenrol.
  • Snij in het midden van het stokbrood een gleuf en hol het stokbrood uit
  • Smeer de pasta saus over de inkeping heen. Vul het op met de geraspte mozarella en leg als laatste de blokjes peperoni hier op.
  • Leg het stokbrood in het midden van de oven en bak het voor 5 tot 8 minuten. Tot dat het brood goud bruin is en de kaas geheel gesmolten is.

Bekijk hier de how to video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Moet het stokbrood al gebakken zijn?

    1. Els Polderman says:

      Ja vraag ik mij ook af,
      Is het een voorgebakken stokbrood of een vers gekochte?

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder