Speculaas arretjescake

Oer hollandse arretjes cake met een twist! Door de speculaas is dit ook nog een perfect voor de sinterklaas tijd!

Rauwe eieren. In dit recept gebruik ik rauwe eieren, dat is namelijk de traditionele manier om een arretjescake te maken! Zelf maakt mij het niet uit om rauwe eieren te eten, maar wil je het toch liever niet? Vervang dan de eieren door 50 gram pure chocolade. Smelt deze au bain marie en doe het bij de roomboter en de suiker.

Speculaas brokken. In plaats van de mariakoekjes die normaal in een arretjescake gaan gebruik ik speculaas brokken. Je kan ook eventueel left over kruidnoten of schuddenbuikjes gebruiken, jouw feestje!

Cakevorm. Ten slotte; voor deze arretjescake gebruik ik een cakevorm van 23 centimeter. Dit is ongeveer voor 10 a 12 plakken.

Speculaas arretjescake

Recipe by annabellas
Porties

10

plakken

Traditionele arretjescake met speculaas brokken.

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 200 gram witte basterdsuiker

  • 50 gram cacao poeder

  • 200 gram ongezouten roomboter

  • 280 gram speculaas brokken

Hoe maak je het?

  • Doe de eieren en de suiker samen in een ruime kom en klop dit voor 4 minuten luchtig met een elektrische handmixer of keukenmachine.
  • Voeg al mixend lepel voor lepel de cacao poeder toe aan het suiker mengsel.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en giet dit bij het cacao beslag. Blijf mixen tot dat je een egaal beslag krijgt.
  • Snij de speculaas brokken in kleine stukken en doe deze bij het beslag (bewaar nog wat speculaas voor de topping!) Roer de speculaas stukken door het beslag heen met een lepel of spatel.
  • Bekleed de cakevorm die je gaat gebruiken met bakpapier
  • Stort het beslag in de cakevorm en druk het voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Strooi er nog wat extra speculaasbrokken overheen.
  • Bedek de cakevorm met vershoudfolie en laat het voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

Notes

  • Bewaar de arretjescake tot 3 dagen in de koelkast
  • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Speculaas arretjescake
Black Friday 2020Black Friday 2020

Join the Conversation

  1. Hoi Annabella, ziet er weer lekke uit, ik ben zelf een blog met Vega recepten en recensies begonnen: https://veganlifestylemorgie.wordpress.com
    Ook welkom daar!

    1. Bedankt, wat leuk!

  2. Ik heb al zoveel lekkers voorbij zien komen op jouw site. Nu nog even trek krijgen. Mijn vriend zegt steeds ‘gewoon gaan bakken want ik kan het toch opeten’. Mannen 🙄

    1. Haha, Wat een mooi compliment, bedankt 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: