Lotus speculoos cupcakes

Recepten met Lotus speculoos spread doen het altijd heel erg goed op mijn website, want laten we eerlijk zijn… speculoos maakt alles beter 😉 Het verbaasde me dat er nog geen cupcake recept online stond, daar moest ik dus echt verandering in brengen.

De cupcakes zijn simpele vanille cupcakes met een kleine hint van speculaas, vervolgens afgetopt met een speculoos botercréme en extra speculoos spread er bovenop en natuurlijk ook een extra koekje om het af te maken.

Ingrediënten afwegen

Bij het maken van cupcakes is het van belang dat je de precieze hoeveelheid van de ingrediënten aanhoud. Met een klein verschil kunnen de cupcakes al een beetje anders uitvallen. Zorg er voor dat je alle ingrediënten nauwkeurig afweegt om teleurstelling te voorkomen.

Speculoos botercréme

De Speculoos botercréme maakt deze cupcakes helemaal af. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken met maar 4 ingrediénten. Let er wel op dat je de boter lang genoeg klopt met een elektrische mixer, daar wordt ‘ie goed luchtig van.

Kies altijd een groter spuitmondje dan dat je nodig denkt te hebben

Dit is echt een van de beste tips die ik zelf ook ooit heb gekregen. Wanneer je denk een goed spuitmondje te hebben, gebruik dan 1 maat groter. Op deze manier krijg je de mooiste toefjes op je cupcakes. Thank me later! Ik gebruik overigens zelf voor cupcakes altijd dit spuitmondje.

Lotus speculoos cupcakes

Porties

10

cupcakes

IngrediËnten

 • Voor de cupcakes
 • 125 gram ongezouten roomboter

 • 125 gram kristalsuiker

 • 125 gram zelfrijzend bakmeel

 • 2 eieren

 • 2 eetlepels melk

 • 1 theelepel vanille extract

 • 1 theelepel speculaaskruiden

 • Voor de botercréme
 • 200 gram ongezouten roomboter

 • 150 gram poedersuiker

 • 150 gram speculoos pasta

 • 1 theelepel speculaaskruiden

 • Voor de topping
 • 10 Lotus koekjes

 • eventueel extra speculoos pasta

Hoe maak je deze cucpakes?

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel 10 cupcake papiertjes over een muffin vorm en zet deze aan de kant.
 • Doe de roomboter in een ruime kom en klop dit met de handmixer tot dat de boter lichter wordt van kleur. Voeg dan de suiker, speculaas kruiden & het vanille extract toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand.
 • Meng met een spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag heen.
 • Verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de cupcake papiertjes.
 • Zet de muffinvorm in het midden van de oven en bak de cupcakes voor 20 tot 25 minuten gaar.
 • Laat de cupcakes volledig afkoelen buiten de oven.
 • Voor de botercréme; Klop de boter wederom met een elektrische mixer, tot dat de boter wit kleurt. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en blijf goed mixen. Als laatste voeg je de speculoos pasta en de kruiden toe. Zet de mixer nu op de laagste stand en meng nog eens voor 1 minuut zodat de créme mooi glad wordt.
 • Vul een spuitzak met de speculoos botercréme en spuit deze op de cupcakes. Top af met een een lotus koekje en eventueel extra speculoos pasta.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

 1. Wanneer moeten de eieren en de melk erbij?

 2. beste, mijn dochter probeert deze cupcakes te maken, maar nergens in het recept staat wanneer u de eieren en de melk toevoegt, terwijl die wel bij de ingredienten staan.

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: