Citroen en maanzaad is wat mij betreft een ideale combinatie. Voor een citroen maanzaad cake met glazuur mag je mij namelijk echt wakker maken! Dit keer wilde ik eens iets anders en daar kwamen deze luchtige ricotta koekjes uit. Ze zijn lekker zacht, vol smaak en ook nog eens heel erg makkelijk om te maken.


Ricotta in koekjes?
Yess! Er zijn toch nog wel wat mensen in Nederland die nog nooit van ricotta koekjes gehoord hebben en dat is echt zonde. Als jij daar eentje van bent; you are missing out! Wanneer je ricotta gebruikt in je koekjes worden ze heerlijk zacht een krijgen ze bijna een soort cake textuur.
Citroen extract
Om de koekjes nog een extra citroen smaak te geven gebruik ik citroenextract. Dit maak ik altijd zelf door middel van dit recept. Maar het is ook bij sommige supermarkten te vinden. Mocht je het nou niet zelf willen maken en/of het niet kunnen vinden in de winkel kan je het nog altijd vervangen door vanille extract
Ricotta koekjes met citroen & maanzaad
24
koekjesFluweel zachte koekjes met ricotta, citroen & maanzaad
Ingrediƫnten
280 gram patentbloem
30 gram maanzaad
1 theelpel bakpoeder
180 gram kristalsuiker
120 gram roomboter
1 ei
250 gram ricotta
het rasp van 3 citroenen
1 theelepel citroenextract (als je dit niet vind, gebruik dan vanille extract)
- Voor het glazuur
150 gram poedersuiker
35 milliliter citroensap (ongeveer 1/2 citroen)
- Voor de decoratie
extra citroenrasp
Hoe maak je deze koekjes?
- Meng in een kom het bloem, bakpoeder, en het maanzaad. Zet dit aan de kant.
- Doe in een aparte kom de boter samen met de suiker en het citroenextract/citroenrasp. Meng dit voor 4 minuten met een elektrische mixer op een hoge stand.
- Voeg dan het ei en de ricotta toe. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg als laatste het bloem mengsel toe en mix dit nog even kort mee.
- Zet de kom met het koekjesdeeg nu voor 2 uur in de koelkast.
- Na die 2 uur; verwarm de oven voor op 175 graden.
- Rol het koekjesdeeg in 24 balletjes en leg deze op een bakplaat (ongeveer 3 centimeter uit erlkaar)
- Bak de koekjes in het midden van de oven voor 14 minuten. en laat ze vervolgens geheel afkoelen.
- Meng voor het glazuur de poedersuiker en het citroensap. Drizzle dit over de koekjes heen. Top af met eventueel wat extra citroenrasp.
Notities
- Bewaar dit recept hier op Pinterest!
