Red velvet brownies met witte chocolade

Kleurrijke red velvet brownies met een lichte chocolade smaak en met extra stukjes witte chocolade.

Kleurstof. Het belangrijkste bij red velvet recepten is natuurlijk de rode kleurstof. Zonder goede kleurstof krijg je niet de juiste rode kleur. Ik zelf gebruik standaard deze kleurstof, die kleurt met een paar druppels het gehele beslag fel rood. Je kan in principe elke soort kleurstof gebruiken, behalve een poeder versie, die kan de textuur van de red velvet brownies veranderen. Nog een extra tip; de kleurstoffen die je meestal in de supermarkt vindt zijn 9 van de 10 keer niet geschikt. Vooral die van Dr. Oetker vind ik vreselijk, die doet echt niks voor de kleur.

Fudgie. Zelf vind ik het lekker als de binnenkant van de brownies nog een beetje fudgie zijn. Ik bak de brownies dus voor 28 minuten. Wil je ze helemaal doorbakken? ga dan voor 35 tot 40 minuten.

Bakvorm. Ik gebruik een bakvorm van 25,5 x 23 x 5. Als je een kleine of grotere bakvorm gebruikt kunnen de baktijden afwijken, houd de brownies daarom goed in de gaten.

Red velvet brownies met witte chocolade

Recipe by annabellas
Porties

9

Stukken

Red velvet brownies met witte chocolade stukjes

IngrediËnten

  • 150 gram ongezouten roomboter

  • 250 gram fijne kristal suiker

  • 2 eetlepels cacao poeder

  • 1 ei

  • 1 keer het eigeel van een ei

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel rode kleurstof

  • 160 gram patentbloem

  • 1 eetlepel witte wijn azijn

  • 140 gram witte chocolade (druppels)

hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakvorm die je gaat gebruiken in met boter en bekleed met bakpapier.
  • Doe de ongezouten roomboter in een steelpan en smelt de boter. Doe de boter in een ruime kom.
  • Voeg aan deze kom de suiker en de cacao poeder door. Mix dit met een elektrische handmixer.
  • Zodra het beslag een geheel is voeg je het ei, eigeel en het vanille extract toe aan het beslag. Mix wederom goed door.
  • Voeg de patentbloem toe en mix dit voorzichtig met behulp van een spatel.
  • Voeg ten slotte de witte wijn azijn en de chocolade stukken toe en mix dit wederom met behulp van een spatel.
  • Stort het red velvet beslag in de bakvorm en zet het in het midden van de oven voor 28 tot 30 minuten.
  • Laat de red velvet bromnies voor minimaal 3 uur buiten de koelkast afkoelen vooral je stukken gaat snijden.

Notes

  • PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Red velvet brownies recept

Opzoek naar meer red velvet recepten? Klik dan hier!

Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: