Kleurrijke red velvet brownies met een lichte chocolade smaak en met extra stukjes witte chocolade.
Kleurstof. Het belangrijkste bij red velvet recepten is natuurlijk de rode kleurstof. Zonder goede kleurstof krijg je niet de juiste rode kleur. Ik zelf gebruik standaard deze kleurstof, die kleurt met een paar druppels het gehele beslag fel rood. Je kan in principe elke soort kleurstof gebruiken, behalve een poeder versie, die kan de textuur van de red velvet brownies veranderen. Nog een extra tip; de kleurstoffen die je meestal in de supermarkt vindt zijn 9 van de 10 keer niet geschikt. Vooral die van Dr. Oetker vind ik vreselijk, die doet echt niks voor de kleur.
Fudgie. Zelf vind ik het lekker als de binnenkant van de brownies nog een beetje fudgie zijn. Ik bak de brownies dus voor 28 minuten. Wil je ze helemaal doorbakken? ga dan voor 35 tot 40 minuten.
Bakvorm. Ik gebruik een bakvorm van 25,5 x 23 x 5. Als je een kleine of grotere bakvorm gebruikt kunnen de baktijden afwijken, houd de brownies daarom goed in de gaten.
Red velvet brownies met witte chocolade
9
StukkenRed velvet brownies met witte chocolade stukjes
IngrediËnten
150 gram ongezouten roomboter
250 gram fijne kristal suiker
2 eetlepels cacao poeder
1 ei
1 keer het eigeel van een ei
1 theelepel vanille extract
1 theelepel rode kleurstof
160 gram patentbloem
1 eetlepel witte wijn azijn
140 gram witte chocolade (druppels)
hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de bakvorm die je gaat gebruiken in met boter en bekleed met bakpapier.
- Doe de ongezouten roomboter in een steelpan en smelt de boter. Doe de boter in een ruime kom.
- Voeg aan deze kom de suiker en de cacao poeder door. Mix dit met een elektrische handmixer.
- Zodra het beslag een geheel is voeg je het ei, eigeel en het vanille extract toe aan het beslag. Mix wederom goed door. Voeg nu ook de kleurstof toe tot dat je een fel rood beslag krijgt.
- Voeg de patentbloem toe en mix dit voorzichtig met behulp van een spatel.
- Voeg ten slotte de witte wijn azijn en de chocolade stukken toe en mix dit wederom met behulp van een spatel.
- Stort het red velvet beslag in de bakvorm en zet het in het midden van de oven voor 28 tot 30 minuten.
- Laat de red velvet brownies voor minimaal 3 uur buiten de koelkast afkoelen vooral je stukken gaat snijden.
Notes
- PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Opzoek naar meer red velvet recepten? Klik dan hier!
Hoi Anne, kan het zijn dat ik in dit recept niet kan teruglezen wanneer ik de rode kleurstof moet toevoegen aan het beslag? Of ik heb er overheen gelezen, of het staat er toch niet in. Kan jij mij verder helpen? Groetjes Joni
Hi Joni, je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast. Thnx voor het opletten!
Yes, ik zie je aanpassing. Super! De rode kleur is toch wel het belangrijkste van deze brownie 😉
Hahaha ja true!
Wat een lekkere brownie!! Ik twijfelde nog over de azijn, maar heb toch het recept gevolgd en het is smullen. Dank je wel Annabella voor het recept. Groetjes, Roma
Hi Roma! Super leuk om te horen 😍 Dank je wel!