Red velvet koekjes met Nutella vulling

Super dikke chewy red velvet koekjes gevuld met Nutella; dat is pas comfort food! Even serieus, ik ga sowieso heel goed op van die super dikke koeken maar als ze dan ook nog eens een romige vulling hebben… raap me op!

Met een paar stappen zijn deze koekjes ook nog erg makkelijk om te maken. Er zijn wel een paar belangrijke dingen waar je op moet letten die de koekjes kunnen maken of… breken?

Kies een goede rode kleurstof

Het belangrijkste bij red velvet koekjes / recepten is natuurlijk de rode kleurstof. Zonder goede kleurstof krijg je niet de juiste rode kleur. Ik zelf gebruik standaard deze kleurstof, die kleurt met een paar druppels het gehele beslag fel rood. Je kan in principe elke soort kleurstof gebruiken, behalve een poeder versie, die kan de textuur van de koekjes veranderen. Nog een extra tip; de kleurstoffen die je meestal in de supermarkt vindt zijn 9 van de 10 keer niet geschikt. Vooral die van Dr. Oetker vind ik vreselijk, die doet echt niks voor de kleur. Doe daarmee wat je wilt.

red velvet koekjes met nutella

Het deeg laten rusten is écht belangrijk

Ik ken mezelf; als ik in een recept zie staan dat het deeg een paar uur moet rusten in de koelkast denk ik vaak na 30 minuten al; lang genoeg! Maar bij deze koekjes is het echt van belang dat ze 3 uur rusten in de koelkast. Dit zorgt er namelijk voor dat de koekjes dik blijven tijdens het bakken. Doe je dit niet gaan ze uitlopen en worden ze plat.

Red velvet Koekjes vullen met Nutella doe je zo:

Wanneer je de koekjes in de oven gaan zetten is het belangrijk om al wat voorbereidingen te treffen, je moet de koekjes namelijk vullen zodra ze uit de oven komen. Vul dus al vast een stevige spuitzak met de kinder bueno vulling en knip het tipje er van af.

Zodra de koekjes uit de oven komen steek je de spuitzak in het midden van de koekjes. Voorzichtig knijp je de vulling dan in het koekje. Zodra het koekje aan de bovenkant begint te scheuren weet je dat er genoeg in zit. Onderaan het recept staat ook een video waarin je deze handelingen kunt bekijken.

Red velvet koekjes met Nutella vulling

Recipe by annabellas
Porties

7

koekjes

Dikke red velvet koekjes met een romige Nutella vulling.

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
    125 gram licht bruine basterdsuiker
    100 gram fijne kristalsuiker
    1 theelepel bakpoeder
    365 gram patentbloem
    2 eieren
    7 gram cacao poeder

  • Rode kleurstof

  • 100 gram pure chocolade

  • 120 gram Nutella

Hoe maak je deze red velvet koekjes?

  • Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristal suiker met een elektrische mixer
  • Voeg 1 voor een de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en de cacao poeder toe. Het beslag wordt nu erg dik.
  • Voeg rode kleurstof aan het deeg toe tot dat je een fel rood beslag krijgt.
  • Hak de pure chocolade in stukken en doe deze bij het beslag. Kneed deze door het deeg heen.
  • Rol van het beslag 7 grote bollen. Ik weeg ze altijd af zodat ze even groot worden. Ik gebruik per bol 130 gram koekjesdeeg.
  • Laat de deeg-ballen voor 3 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden & vul een spuitzak met Nutella.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven voor 10 tot 12 minuten. De koekjes zullen nog steeds zacht zijn.
  • Wanneer je de koekjes uit de oven haalt ga je ze meteen vullen. Steek de spuitzak boven in het midden van de koekjes. Spuit de vulling voorzichtig in het koekje tot dat je ziet dat de bovenkant begint te scheuren. Haal nu de spuitzak er voorzichtig uit en laat de koekjes geheel afkoelen.

bekijk hier de video

Notities

  • Tip: doe ze voordat je de koekjes gaat eten even 30 seconde in de magnetron; goddelijk!
  • Bewaar dit recept hier op pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: