Paas tiramisu met advocaat en witte chocolade

Tiramisu met een witte chocolade créme, advocaat en paaseitjes

Als je net zo een grote tiramisu fan bent zoals ik weet je ondertussen ook dat je er zó veel variaties op kan maken! Voor deze tiramisu heb ik gekozen voor een stevige witte chocolade room getopt met advocaat en verschillende soorten paas-toppings.

Toppings

Deze tiramisu is super handig om al je left-over paassnoep op te maken. Ik heb zelf marsepein eitjes, chocolade m&m eitjes, geraspte witte chocolade en paas-sprinkles gebruik om deze tiramisu mee te versieren. Je kan het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt.

Tiramisu met advocaat

Maken en bewaren

Ik vind tiramisu persoonlijk zelf het lekkerst als je het de dag van te voren maakt. Dan kunnen de smaken goed intrekken en worden de lange vingers ook vanzelf lekker zacht ( en het scheelt je veel werk op de dag zelf)

Deze tiramisu kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Paas tiramisu met advocaat en witte chocolade

Recipe by annabellas
Porties

6

personen

Tiramisu met advocaat, witte chocolade créme en paas decoratie

Ingrediënten

 • 1 pak lange vingers

 • 2 koppen koffie (afgekoeld)

 • 250 milliliter slagroom

 • 250 gram mascarpone

 • 150 gram witte chocolade

 • 150 milliliter advocaat

 • Paas decoratie

Hoe maak je deze tiramisu?

 • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat dit even afkoelen.
 • Doe de slagroom in een ruime kom en klop dit met de elektrische mixer bijna helemaal stijf. Voeg de mascarpone hier aan toe en kop het dan tot dat het gemengd is (niet te lang anders gaat het mengsel schiften)
 • Zet de mixer nu op de laagste stand en voeg en een dunne straal de witte chocolade toe. Mix tot dat deze geheel is opgenomen. (de witte chocolade maakt het mengsel al lekker zoet, als je het zoeter wilt kan je altijd nog een beetje suiker toevoegen)
 • Doop nu de helft van de lange vingers in de koffie en leg ze op de bodem van een schaal. Schep hier de helft van het witte chocolade mengsel op en verdeel dit over de lange vingers heen. Doe vervolgens druppelsgewijs de helft van de advocaat hier weer overheen.
 • Doop de andere helft van de lange vingers wederom in koffie en leg ze op de room laag. Schep de overige room er op en verdeel dit.
 • Decoreer met advocaat, paas-decoratie en eventueel geraspte witte chocolade.

Notities

 • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Tiramisu met advocaat

Join the Conversation

 1. Ziet er lekker uit 😍

  1. Dank je wel!!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: