Een simpel en lekker lemon curd recept. Heerlijk als vulling van een taart of bij desserts.
Het maken van lemon curd is eigenlijk erg makkelijk. Op het internet zie je vaak ingewikkelde recepten met 10 ingredienten, terwijl dit allemaal overbodig is. Met dit recept heb je een klein beetje geduld nodig maar de lemon curd zal nooit mislukken.
Tips voor een perfecte lemon curd
- Het is belangrijk om de lemon curd op laag vuur te laten indikken. Hier gaan vaak mensen de mist in. Zet je het vuur te hoog, dan gaan de eieren koken en krijg je stukjes gekookt ei in je curd. Dat is natuurlijk niet te bedoeling. Beter een te lage temperatuur dan een te hoge dus!
- Vaak vinden mensen lemon curd te intens naar citroen smaken, als je dat niet lekker vind kan je de citroenrasp weglaten in dit recept.
- De lemon curd wordt nog een stuk dikker als hij afkoelt. Haal de pan van het vuur als het mengsel ongeveer zo dik als vla is, zo krijg je de perfecte textuur.
- Lemon curd kan je ongeveer 2 tot 3 weken in de koelkast bewaren. Als je de potjes van te voren uitkookt en goed afsluit kan je het tot wel 1 jaar bewaren op een koele, donkere plaats buiten de koelkast.
INGREDIËNTEN
- 2 eieren
- 2 citroenen
- 150 gram ongezouten roomboter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanille extract
Hoe maak je het?
- Rasp de citroenen en pers deze allebei uit
- Doe het citroensap en de roomboter in een steelpan en zet deze op middel hoog vuur
- kluts de eieren in een aparte kom en voeg hier de basterd suiker aan toe
- Zodra de roomboter gesmolten is laat je het mengsel een beetje afkoelen en giet je het bij de eieren. Roer dit goed door met een garde of vork
- Doe het mengsel nu weer terug in de steelpan en zet het dit keer op laag vuur.
- Voeg de citroenrasp toe
- Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op het vuur staan, zorg ervoor dat je om de 3 a 4 minuten even roert.
- Na 20 minuten zal je merken dat het mengsel is ingedikt. Als het de textuur van vla heeft kan je de lemon curd van het vuur halen.
- Laat de lemon curd afkoelen en bewaar het in de koelkast!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Heerlijk