Oreo drip taart

Op instagram deel ik al een tijdje met drie taarten maar een recept is er nog nooit van gekomen! Dus bij deze, mijn eerste drip taart recept. Een super lekkere vanille cake met stukjes Oreo er in getopt met Oreo botercrème en chocolade ganache.

De reden waarom ik eigenlijk nooit mijn taart recepten op annabellas zet is omdat deze recepten meestal heel erg veel stappen en ingrediënten hebben. Het is dan ook best wel moeilijk om een duidelijke stap voor stap beschrijving te maken zonder dat het recept 2 A4’tjes lang is. Ik heb mijn best gedaan om het zo duidelijk mogelijk op te schrijven, als er nog vragen zijn stel ze dan gerust in de comments!

Deze taart bestaat uit 4 lagen cake. Het is totaal niet nodig om 4 bakvormen in huis te hebben/halen. Dan bak je de cake lagen natuurlijk gewoon achter elkaar, dat duurt alleen ietsjes langer, maar smaakt net zo lekker.

Zure room is in Nederland nog niet zo populair om in cakes te verwerken, maar dat geeft deze cake echt net iets extra’s, ben dus niet bang om dit te proberen! De zure room zorgt ervoor dat de cake niet uitdroogt en lekker smeuïg wordt.

Bakvorm. Voor bijna al mijn taarten gebruik ik een ronde springvorm met een diameter van 18cm. Mijn favoriet is deze bakvorm van de Hema. De vorm is extra hoog waardoor je er ook hoge en biscuits in kan bakken.

Oreo drip taart

Recipe by annabellas
Porties

15

personen
prep tijd

1

hour 
Cooking tijd

1

hour 

4 laagse Oreo drip taart stap voor stap beschreven!

Ingredienten

  • Voor de cake (4 lagen)
  • 480 gram bloem

  • 450 gram fijne kristal suiker

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 2 eetlepels bakpoeder

  • 340 gram ongezouten roomboter (zacht of gesmolten)

  • Het eiwit van 6 eieren (kamertemperatuur)

  • 2 eetlepels vanille extract

  • 240 gram zure room (kamertemperatuur)

  • 230 gram volle melk (kamertemperatuur)

  • 200 gram oreo koekjes

  • Oreo botercreme
  • 400 gram ongezouten roomboter

  • 400 gram poedersuiker

  • 1 eetlepel vanille extract

  • 200 gram oreo koekjes

  • Voor de ganache
  • 100 gram pure chocolade

  • 100 gram melk chocolade

  • 140 gram slagroom

  • Voor de toppings
  • 200 milliliter slagroom

  • 50 gram poedersuiker

  • 15 oreo koekjes

Hoe maak je het?

  • De cake
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvormen die je gaat gebruiken met bakpapier
  • Doe de boter in een ruime kom en klop deze goed luchtig met een elektrische handmixer
  • zeef de droge ingrediënten en doe deze in een aparte kom
  • Doe de zure room, eiwit en de melk bij de boter en klop het beslag zo lang tot er geen klonten meer inzitten
  • Doe de droge ingrediënten bij het boter mengsel en mix voor 1 a 2 minuten goed door
  • Snij de Oreo koekjes in stukjes, doe dit niet te klein, je wilt de koekjes nog zien in de cake
  • Voeg de Oreo koekjes aan het beslag toe en roer voorzichtig met een spatel om de koekjes te verdelen
  • Verdeel het beslag over 4 bakvormen (of natuurlijk 1 als je ze achter elkaar bakt) en bak de cake lagen gaar in 25 tot 30 minuten
  • Laat de cake lagen volledig afkoelen voordat je de taart gaat decoreren
  • Voor de Oreo botercrème
  • Klop de roomboter in een grote kom luchtig met een handmixer. Zodra de boter wit kleurt is hij luchtig genoeg.
  • Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe tot dat deze geheel is opgenomen
  • Doe de oreo koekjes in een blender en zorg ervoor dat het hele kleine stukjes worden
  • Voeg de koekjes met het vanille extract toe aan de botercrème en klop de crème nog eens voor zo een 5 a 8 minuten.
  • Voor de ganache
  • breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom
  • Verwarm de slagroom in een steelpan, haal van het vuur als de slagroom begint te koken
  • Giet de warme slagroom over de chocolade heen en laat het 2 minuten zo staan
  • Meng met een vork vervolgens goed de chocolade met de slagroom tot het een romige chocolade saus is
  • Voor de slagroom bovenop
  • Klop de slagroom stijf met een handmixer en voeg de poedersuiker hier aan toe
  • Hoe zet je de taart in elkaar?
  • Begin met een laag cake, smeer hier een laag botercrème op en strijk de laag glad met een spatel
  • Giet nu voorzichtig 2 eetlepels ganache overdeze laag heen. Zorg ervoor dat je minstens 2 centimer van de rand af blijft
  • Druk vervolgens voorzichtig de andere cake laag er op aan
  • Herhaal deze stappen tot dat de cake op is
  • Smeer met de overige botercrème de taart af. Ik gebruik een taart schraper om de taart mooi strak te krijgen.
  • Maak wederom wat oreo koekjes klein in de blender en druk die tegen de onderste rand aan
  • Met de overige chocolade ganache maak je een drip bovenop de taart. Het makkelijkste is om de chocolade in een spuitzak te doen en voorzichtig de chocolade langs de rand te spuiten
  • Spuit vervolgens met behulp van een spuitmondje toefjes slagroom op de taart en decoreer met extra oreo koekjes!

Notes

  • Je kan de taart voor 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Eef vanheers says:

    Zou het mogelijk zijn de biscuit vandaag al te bakkrn en te bewaren tot zondag om deze dan pas af te werken?
    Ik kan al niet wachten om er aan te beginnen 🙂

    1. Heey Eef! Dat is zeker mogelijk, de cake droogt minder snel uit door de zure room. Als je het tochniet helemaal vertrouwd kan je er altijd voor kiezen om ze kort in te vriezen en zondag ochtend te ontdooien maar dat is niet echt nodig. Laat je me weten hoe het is gelukt? 🙂

      1. Eef vanheers says:

        De taart was echt HEER-LIJK.. Tijdens het versieren kon de rest al niet van de overschotjes afblijven… Ik heb er nog wat mijn eigen draai aangegeven maar de cake zelf was alvast een voltreffer! Ik tag je nog even op instagram als je het resultaat wil zien 😉!

      2. Aahhhh!!! Dat vind ik zo leuk om te horen! Can’t wait om het resultaat te zien 😍

  2. Omg dit ziet er zo lekker uit ik ga dit zeker een proberen te maken

    1. Leuk!!! Laat me het maar weten als je het probeert!

  3. Hi Annabella, is het ook mogelijk om de taart in twee keer te bakken en dan doormidden te snijden. Ik heb twee bakvormen en mijn ervaring met andere biscuit is dat het minder goed bakt als je het laat staan.

    1. Hi Maxime! zelf niet geprobeerd maar moet zeker kunnen! Ik zou wel de temperatuur 20 graden verlagen en het dan 15 minuten tot 20 minuten langer in de oven laten staan!

      1. Ik ga het binnenkort eens proberen. Thanks voor je tip!

  4. Marjolein says:

    Hai, wat een lekkere taart maar het gaat niet goed helaas. Ik ben het cakebeslag aan het maken. Maar als ik de ingrediënten van stap 4 bij de boter doe en mix mengt het niet en blijft klonterig en waterig (door de melk). De boter en melk mengt niet.. Heb ik iets verkeerds gedaan ? Moeten niet alle ingrediënten van stap 4 tegelijk bij de boter.

    1. Hi marjolein, het kan zijn dat de boter te koud is, dan gaan de klonten niet weg, hoeft geen groot probleem te zijn! Als je dadelijk het meel toevoegt moet het vanzelf goedkomen 😊

      1. Hanne S says:

        Dit had ik ook aan de hand, ik heb de kom toen au baimerie gezet en geroerd met een garde en toen vermengde alles zich mooi. Waarschijnlijk waren de zure room en de melk te koud bij het toevoegen. Het is soms trail and error 😅

  5. Hoi Annabella, vandaag heb ik deze taart uitgeprobeerd. De kinderen konden niet van de botercreme afblijven terwijl ik bezig was. Morgen hebben we Coronaproof feest, dus dan gaan we hem aansnijden. Één tip voor je beschrijving: je hebt de suiker in het biscuitbeslagrecept niet vermeldt. Met ‘droge ingrediënten’ denk ik alleen aan mail, baking soda, bakpoeder.

    1. Vermeldt moet worden vermeld en Mail moet zijn meel 😊

    2. Heey Katrijn,

      Wat leuk om te horen!! En bedankt voor de feedback, ik ga het aanpassen ;)!

  6. Hoi Annabella!,

    Kan je de taart ook in een keer maken?

    1. Hi Julia!

      Wat bedoel je met in een keer maken? 🙂

      1. Hoiii!,

        Of je perse die 4 laagjes moet hebben?

        Of kan je ook gewoon de taart in een keer bakken?

      2. Ahzo! In 4 keer is wel het beste dan krijg je echt de mooiste lagen! In 1x kan sowieso niet helaas, in 2 x wel! Maar dan moet hij wel langer in de oven 🙂

  7. Zo leuk! Op welke stand moet ik de oven op 170 graden zetten, hete lucht, elektrisch of iets anders?

    1. Heey! Elektrische oven gebruik ik! Heb hem ook al vaker ik hetelucht gemaakt gaat ook prima!

  8. Of boven en onderwarmte?

  9. Renske says:

    Super bedankt voor het recept. Heel duidelijk omschreven. Gister gemaakt voor mijn dochter haar verjaardag, en wat was ze blij!
    De visite heeft er ook van genoten. Normaal bak ik niet, maar heb nu zeker de smaak te pakken! Thanks!

    1. Hi Renske! Wat ontzettend leuk om te horen! Dank je wel voor het mooie compliment en je reactie! Veel plezier met je volgende baksels.. als je een keer begint is het moeilijk om te stoppen haha 🥰

  10. Sophia says:

    Ik gebruik meestal zo een biscuittaart mix omdat het bij mij altijd mislukt als ik het zelf doe, zou ik eventueel de zure room hierbij kunnen toevoegen om het lekkerder te maken?

    Verder vroeg ik mij af (mocht ik wel een poging wagen om de cake te maken) of ik dan ook 1/2 cake kon bakken en deze door midden kan snijden zodat de laagjes iets dunner worden en de taart niet zo hoog word.

    Ziet er heerlijk uit! Ga hem zeker proberen te maken :).

    1. Sophia says:

      Ik bedoel natuurlijk 1 of 2 cakes niet een halve cake haha.

    2. Hi Sophia!

      Dank je wel voor je reactie! Zure room bij de biscuitmix zou ik niet doen. Een biscuit is juist zo gemaakt dat ie heel erg luchtig wordt, met de zure zoom zal de biscuit waarschijnlijk inzakken! Je kan natuurlijk wel de mix zoals op de verpakking maken en oreo koekjes toevoegen!

      En dat laatste kan zeker! Dan wordt hij inderdaad iets minder hoog maar is die wel nog net zo lekker 😏

      Ik ben benieuwd naar je resultaat! 😍

  11. Heyy, kan ik in plaats van zure room ook crème fraîche gebruiken?

    1. Hi daphne! Ik denk dat het wel moet werken! Heb het alleen zelf niet niet geprobeerd

  12. Hoi Annabella,

    Ik heb een vraagje, want welke maat bakvorm kan het beste gebruiken? En kan 2 lagen tegelijkertijd in de over zetten of moet het evht per laag?

    1. Hi Sophie! Ik gebruik een ronde springvorm van 20centimeter! Als je meerdere bakvormen hebt kan je deze tegenlijk in de oven doen 🙂

  13. Hi Annabella,
    Ben de taart in delen aan het bakken, maar laag 1 is al compleet een ramp. Hij is ingestort en bleef plakken aan de bakvorm. Wat doe ik fout? Heb de bakvorm bij laag twee ingevet. Hopelijk gaat deze wel goed.

    1. Hii! Inderdaad of bakpapier gebruiken of invetten. Als het aan de oven ligt anders iets lagere temperatuur en 10 minuutjes langer!

  14. Klopt het dat de taart/het deeg wat zacht is? Beetje klef.. niet echt plakkerig maar gewoon wat natter. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven 😅

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close

Ontdek meer van Annabella's Foodblog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder