Brownie bodem cheesecake

Fudgie brownie bodem met een vanille cheesecake en chocolade saus er boven op. Hoe lekker wil je het hebben? Dit cheesecake recept vergt wel wat tijd en geduld, maar dat is het zeker waard!

Ingrediënten (springvorm van 20cm doorsnede)

Brownie bodem:

  • 200 gram witte bastard suiker
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram cacao poeder
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker

Cheesecake:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraishe
  • 2 eetlepels bloem
  • 120 gram kristal suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract

Chocolade saus:

  • 100 gram melk chocolade
  • 40 gram slagroom

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Voor de brownie bodem: Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Als de boter gesmolten is kan je de suiker en de cacao poeder toevoegen. Meng tot dat het 1 geheel is.

Meng in een ruime kom het bloem en de vanille suiker. Giet hier voorzichtig het warme chocolade mengsel overheen en mix goed door. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Doe dit met een spatel in plaats van een mixer, je wilt namelijk niet dat je brownie luchtig wordt.

Vet de springvorm in met wat extra roomboter en bekleed met pakpapier. Stort hier het brownie beslag in en bak de brownie voor 15 minuten in het midden van de oven.

Laat de brownie buiten de oven afkoelen en verlaag de oven naar 130 graden.

Voor de cheesecake: Klop de roomkaas voor enkele minuten los met een elektrische mixer. Voeg hieraan de crème fraaiste toe en mix zo lang tot dat er geen klonten meer zijn. Zodra dat gebeurt kan je de bloem, vanille suiker en vanille extract toevoegen. Mix dit wederom goed door.

Voeg nu net zoals bij de brownie met een spatel een voor een de eieren toe. Schud het cheesecake voorzichtig over de brownie boden heen.

Zet de springvorm terug in de oven voor 60 minuten. Als het uur voorbij is zet je de oven op een kier en laat je de cheesecake in de oven afkoelen. (het lekkerste is als je hem daarna nog eens 2 uur in de koelkast laat rusten!)

Ter decoratie maak ik nog een simpele chocolade saus: smelt de chocolade samen met de slagroom en drizzle deze over de cheesecake heen!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit 🙂

  2. welke roomkaas gebruik je ?

    1. Ik gebruik altijd de white lady zuivelspread van de albert heijn, die is ook lekker goedkoop!

  3. Wat jammer dat ik het niet mag met mijn diabetes, het water loopt mij in de mond

  4. ik vind een heerlijk dessert bij de koffie of bij groot bezoek

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: