Appelvlaai met zelfgemaakte abrikozenjam

Eens een keer wat anders dan de standaard appeltaart of appelvlaai. Deze appelvlaai is gevuld met appelmoes en verse appels. De zelfgemaakte abrikozenjam maakt het speciaal en zorgt voor een goede smaak combinatie!

Ingrediënten voor de appelvlaai met abrikozenjam (voor een taartje met 20cm doorsnede)

Voor het deeg:

  • 90 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 30 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 1 eierdooier
  • koud water

Voor de vulling:

  • 700 gram appels
  • citroensap
  • 30 gram suiker
  • 5 eetlepels abrikozenjam

Hoe maak je deze appelvlaai met abrikozenjam?

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Doorboor en schil eerst de appels (op 2 appels na). Snij deze in dunne plakjes en leg ze in een kom met koud water en wat citroensap. De citroensap zorgt ervoor dat de appels niet verkleuren.

Klop vervolgens de boter en suiker tot room. Voeg de bloem toe en mix alles door elkaar. Roer de eierdooier erdoor en voeg water toe tot dat er een goed uit te rollen deeg ontstaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond.

Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Snij het deeg op maat en leg het in de bakvorm. Druk alle randjes goed aan. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en bak de vlaai in het midden van de oven in 10 minuten half gaar.

Maak ondertussen van de 2 overgebleven appels appelmoes. Snij de appels in kleine blokjes en doe ze samen met de suiker in een steelpannetje (hoog vuur). Blijf goed roeren en voeg water toe wanneer nodig.

Haal de vlaai uit de oven en smeer de appelmoes over het gebak heen. Leg hierboven de uitgelekte appel plakjes in een waaiervorm er op. Bak de vlaai vervolgens in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Laat de vlaai afkoelen.

Neem de abrikozenjam en doe deze in de magnetron tot dat hij zacht en smeerbaar is. Smeer deze over de afgekoelde vlaai.

That’s it!

Bewaartip: Bewaar deze vlaai voor 3 tot 4 dagen in de koelkast

Advertenties

4 gedachten over “Appelvlaai met zelfgemaakte abrikozenjam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.