Chocolade koekjes gevuld met speculoos

Dikke Amerikaanse chocolade koekjes gevuld met speculoos spread. Crispy van buiten en zacht van binnen.

Lotus speculoos spread is ondertussen al aardig bekend binnen Nederland. De smeerbare speculaas. Op mijn blog heb ik al meerdere recepten met deze spread gemaakt maar dit is toch wel een van mijn favorieten. Als je de koekjes eet wanneer ze nog warm zijn is de spread nog zacht en loopt het er een beetje uit. De perfecte vulling!

Ingrediƫnten voor 8 koekjes

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram bruine basterd suiker
  • 90 gram kristal suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacao poeder
  • 1 ei
  • 280 gram bloem
  • 150 gram speculoos spread

Hoe maak je het?

Bekleed een bord met bakpapier. Verdeel de Speculoos spread in 8 gelijken delen en leg dit als hoopjes verspreid over het bord. Zet het bord in de diepvries terwijl je verder gaat met het koekjes beslag.

Voor de koekjes; Klop de ongezouten roomboter voor enkele minuten luchtig met een elektirshce handmixer of keukenmachine. Voeg hier de verschillende soorten suiker en het ei aan toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand.

Als laatste kan de cacao poeder, het bakpoeder en het bloem er bij. Mix het beslag tot dat er geen klonten meer in zijn.

Bedek nu weer een bord met bakpapier en vorm van het koekjes beslag 8 gelijken delen. Rol elk deel tot een bal en maak hier met je vingers een inkeping in. doe hier de bevroren lotus spread in en rol de ‘koekjes bal’ als het waren weer dicht, zodat de spread er niet uit kan lopen en in het midden vast zit.

leg het koekjes deeg voor minimaal 2 uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de koekjes dik blijven tijdens het bakken en niet gaan uitlopen.

Bak de koekjes voor 12 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden hetelucht)

Laat de koekjes een beetje afkoelen & enjoy!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: