Red velvet lava cakejes

Red velvet lava cakejes, het spreekt denk ik wel voor zich! Deze red velvet cakejes serveer je warm en wanneer je er in snijd loopt de warme chocolade kern er uit. Een heel spectaculair dessert dat ook nog eens waarschijnlijk makkelijker te maken is dan dat je denkt.

De cakejes zijn op basis van witte chocolade, mocht je daar geen van zijn kan je dit ook vervangen door melk chocolade, de cakejes zullen dan alleen iets minder rood zijn.

Een goede rode kleurstof gebruiken is key

Ik schrijf dit echt in ieder red velvet recept wat ik post, maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen: je hebt echt een goede rode kleurstof nodig. De reden waarom red velvet recepten bij de meeste mislukken is omdat ze de kleurstof in de supermarkt kopen, en die kleurt helaas niet goed genoeg. Bestel er een online of ga naar een bakwinkel. Zelf gebruik ik standaard deze kleurstof. Je kan natuurlijk ook een andere gebruiken, maar zorg er wel voor dat het op gel basis is.

Laat de cakejes even rusten

De red velvet lava cakejes moeten ongeveer 14 minuten in de oven, haal ze er vervolgens uit en laat ze dan nog eens 3 minuten buiten de oven in de vorm staan. Bij de eerste lading was ik te ongeduldig en heb ik ze er meteen uit proberen te halen, alleen stortte het cakeje echt meteen in. Je moet dus nog even geduld hebben.

Red velvet lava cakejes

Recipe by annabellas
Porties

2

personen

Red velvet cakejes met een warme lava kern.

IngrediËnten

  • 50 gram witte chocolade

  • 50 gram roomboter

  • 35 gram bloem

  • 1 heel ei + 1 eidooier

  • 60 gram poedersuiker

  • 1 theelepel cacao

  • 1 theelepel rode kleurstof

Hoe maak je deze red velvet cakejes?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Doe de boter en de witte chocolade samen in een pan en smelt dit op laag vuur.
  • In een kom meng je het ei, eidooier, poedersuiker, bloem, cacao en de rode kleurstof.
  • Voeg het gesmolten chocolade mengsel toe aan de kom en roer dit goed door elkaar.
  • Vet de vormpjes in die je gaat gebruiken met wat olie of boter.
  • Verdeel het cake beslag over de vormpjes en zet deze in het midden van de oven voor 14 minuten.
  • Haal de vormpjes uit de oven en laat ze 3 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt.
  • Serveer ze met extra poedersuiker.

Bekijk hier de how to video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: