Fan van cookie dough? dan is deze cheesecake voor jou! Een romige cheesecake met cookie dough bodem, cookie dough vulling en topping! wat wil je nog meer..
Ingrediënten cookie cookie dough cheesecake:
Voor de cookie dough:
- 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 120 gram kristal suiker
- 220 gram licht bruine basterd suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 450 gram bloem
- 100 gram chocolate chips
Voor de cheesecake: (ik gebruik een hoge springvorm van 20cm)
- 400 gram roomkaas
- 200 gram creme fraish
- 100 gram kristal suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 50 gram chocolate chips
Voor de topping:
- 200 milliliter slagroom
- 70 gram fijne kristal suiker
- 1 zakje klop fix
Hoe maak je deze cheesecake?
Begin met het maken van de cookie dough. Mix alle ingrediënten door elkaar met een elektrische handmixer tot dat je een dik koek beslag krijgt. Deel het cookie beslag in 2e. Rol van 1 deel cookie dough balletjes en leg ze op een bordje bekleed met bakpapier. Zet dit in de koelkast.
Bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier en druk de andere helft van het cookiedough tegen de bodem aan. Zet deze vorm ook in de koelkast. Laat het cookiedough minimaal een half uur rusten voordat je verder gaat met het cheesecake beslag
Verwarm nu de oven voor op 120 graden (hetelucht)
Klop de roomkaas los met een mixer voor een paar minuten op de hoogste stand. Voeg vervolgens de crème fraaist, het meel en de suiker toe. Mix tot alle ingrediënten gemengd zijn.
Leg nu de mixer weg en ga verder met een spatel. Voeg een voor een de eiren toe en voeg met behulp van de spatel het beslag om tot dat de eieren zijn opgenomen.
Giet de helft van het cheesecake beslag over de cookiedough bodem heen. Leg hierop de cookiedough balletjes die je eerder hebt gemaakt (hou een paar over voor de decoratie) en eventueel nog wat chocolate chips. Giet daarna de andere helft van het beslag hier weer overheen.
Voordat de cheesecake in de oven gaat bekleed ik de springvorm met aluminium folie en zet ik ook een kommetje water in de oven. Dit gaat er beiden voor zorgen dat de cheesecake niet scheurt.
Bak de cheesecake in het midden van de oven voor 60 tot 70 minuten. Het is niet erg als hij in het midden nog niet gaar is. Zet de oven op een kier en laat de cheesecake volledig in de oven afkoelen. Verplaats de vorm vervolgens naar de koelkast (voor 2 a 3 uur) zodat hij nog wat kan opstijven.
Om de cheeesecake af te maken maak ik er toeven op van slagroom. Dit doe ik door de slagroom stijf te kloppen samen met de suiker en de klopfix. Ten slotte gaan de overgebleven cookie tough balletjes er op.
That’s it!
Tip: wil je juist een knapperige cookie bodem? Doe de bodem dan voor 10 minuten in de oven (180 graden) en laat hem volledig afkoelen voordat je het cheesecake beslag er op doet.


PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Ziet er heerlijk uit.
Dank je wel!!
De cookiedough werd bij mij niet helemaal goed. Teveel droge ingrediënten en te weinig natte dus nog wat melk bij gedaan. Dat aluminiumfolie mag nog wat duidelijker benoemd worden dat dat tegen evt lekken is want had het bijna geïnterpreteerd als dat het over de taart heen moest.
Nou spannend, ik ben voor het eerst van mijn leven een taart aan het bakken omdat mijn vriendin jarig is en ik heb meteen maar je cookie dough gekozen. Hij staat nu af te koelen in de oven. Aaaarrgh.
Hi Jessie! De aluminium folie is niet tegen het lekker, het is er voor zodat se cheesecake gelijkmatig bakt en niet scheurt.. wel leuk dat je het geprobeerd hebt
hi! op hoeveel graden moet een elektrische oven hiervoor?
Hi Nienke! Ik heb hem laatst ook in mijn nieuwe elektrische oven gemaakt. Ik heb gewoon ook 120 aangehouden, dat werkte prima!