Luchtige chocolade biscuit

Een recept dat echt nog ontbrak op mijn site! Een basisrecept voor een chocolade biscuit. Super luchtig en niet droog.

Ingrediënten (voor een 20 cm taart)

  • 90 gram bloem
  • 90 gram maizena
  • 30 gram cacao poeder
  • 6 eieren
  • 180 gram fijne kristal suiker
  • 1 zakje vanille suiker

Hoe maak je deze chocolade biscuit?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het splitsen van de eieren. Doe het eiwit en 60 gram kristalsuiker in een ruime kom en klop deze stijf met een elektrische handmixer. Zet deze kom even aan de kant.

Doe nu de eidooiers in een andere kom en voeg heet het overige suiker en de vanille suiker aan toe. Klop dit beslag wederom met de mixer tot dat het schuimt.

Beide eimengsels voeg je samen in een kom. Roer het voorzichtig door elkaar met een spatel zodat de lucht er in blijft. Wanneer gemengd; voeg door middel van een zeef het bloem, de maizena en de cacao poeder toe. Roer nu weer voorzichtig met een spatel tot dat er geen klonten meer in het beslag zitten.

Vet nu de bakvorm in met roomboter en bekleed deze met bakpapier. Stort het biscuit beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven voor 45 tot 50 minuten.

Wanneer de biscuit gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem een paar minuten afkoelen in de vorm. Stort de biscuit vervolgens op een koelrek en laat hem zo volledig afkoelen!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op Pinterest!

Join the Conversation

  1. Hoi! Kan ik deze ook maken als ik het cacao weg laat? Een naturel biscuit zeg maar. 🙂

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: