Frambozen mousse met witte chocolade

Een luchtige en lichte frambozen mousse getopt met frambozen saus en geraspte witte chocolade. Een makkelijk dessert recept wat je met gemak de dag van te voren kan klaarmaken.

Ingrediënten frambozen mousse: (voor 8 personen)

  • 400 gram bevroren frambozen
  • 2 eetlepels melk
  • 1.5 eetlepels agar agar (of poeder gelatine)
  • 50 gram fijne kristal suiker
  • 180 gram slagroom

Voor de frambozen saus:

  • 50 gram frambozen
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels fijne kristal suiker

Hoe maak je deze frambozen mousse?

Zorg ervoor dat de frambozen ontdooit zijn voordat je gaat beginnen. Pureer de frambozen in de blender. Zorg ervoor met behulp van een zeef dat er geen pitjes in de gepureerde frambozen zitten. Giet dit in een pan. (bewaar de pitjes voor de saus!)

Zet de pan op laag vuur en begin met het verwarmen van het frambozen mengsel. In een apart kommetje meng je de melk met de agar agar en voeg je dit toe aan de frambozen. Blijf roeren totdat het agar agar mengsel is opgelost.

Haal van het vuur en laat dit mengsel ondertussen afkoelen in de koelkast.

Voor de saus; doe de frambozen, de suiker, het water en de overgebleven pitjes in een saus pannetje en zet het op laag vuur. Prak met een lepel ondertussen de frambozen en blijf roeren tot dat het mengsel rustig begint te koken. Zet de saus even aan de kant.

Klop nu de slagroom met de elektische handmixer geheel stijf en voeg hier de kristal suiker aan toe.

Schep dan steeds een beetje van het frambozen mengsel bij de slagroom en spatel dit er doorheen. Zodra het een geheel is laat je het nog 1 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel de frambozen mousse over 8 kommetjes en giet de frambozen saus er over!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept op pinterest!

Join the Conversation

  1. saskia de troyer says:

    ik heb eens een vraagje mss doen maar ik vraag het kan je deze mouse ook gebruiken voor op cakjes en taart zoja moet je dan dan nog iets bijdoen om mooi toefjes te maken

    1. Dat kan zeker 😄 zou wel wat extra gelatine doen zodat ie nog iets steviger is!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: