Mini citroen tulbandjes met room en lemon curd

Kleine citroen tolbandjes gevuld met vers opgeklopte room en lemon curd.

Hoe schattig zijn deze mini tulband cakejes? Perfect voor een persoon, niet te veel en niet te weinig. Je maakt ze speciaal door ze te open te snijden en te vullen. Deze zullen trouwens ook super leuk staan bij een zelfgemaakte high tea, eens iets anders dan die standaard scones.

Bakvorm.

Voor de mini tulbandjes heb je natuurlijk een special vorm nodig. Zelf gebruik ik deze siliconen vormpjes, die hoef je maar een klein beetje in te vetten voordat je ze gaan gebruiken en komen er weer super makkelijk uit. Ik weet toevallig ook dat nordic ware ook gietijzeren bakvormen heeft voor deze kleine tulbanden, die kosten alleen wel een heel stuk meer!

Vullen.

Room en lemon curd, een perfecte combinatie als je het mij vraagt! In principe kan je ze natuurlijk vullen met wat je maar wilt. Houd er wel rekening mee dat je de cakejes wel pas kan vullen wanneer ze geheel zijn afgekoeld. De cakejes zelf kan je dus een of twee dagen van te voren bakken, maar ik zou ze pas een uur van te voren vullen. Zo blijft de room ook lekker vers.

Citroen extract.

Voor wat extra smaak voeg ik nog citroen extract toe. Deze kan je gewoon in de supermarkt kopen maar is meestal iets lastiger te vinden. Dus als je het niet in huis hebt of wilt halen kan je dit vervangen door het rasp van 1 citroen.

Mini citroen tulbandjes met room en lemon curd

Recipe by annabellas
Portie

12

cakejes

Mini citroen tulbanden gevuld met verse room en lemon curd

Ingredienten

  • Voor de tulband cakejes
  • 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 125 gram fijne kristal suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 theelepel citroen extract

  • 3 eieren

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • Voor de vulling
  • 1 portie lemon curd

  • 250 milliliter slagroom

  • 80 gram kristal suiker

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vormpjes die je gaat gebruiken in met wat extra boter.
  • Doe de boter in een ruime kom en klop deze met de elektrische handmixer of keukenmachine voor enkele minuten luchtig. Voeg de kristalsuiker, citroensap, citroenextract en de vanille suiker toe en mix tot dit geheel is opgenomen.
  • Voeg een voor een de eieren toe en blijf mixen op een medium snelheid.
  • Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit er kort door heen (niet te lang mixen nu anders worden de cakejes droog)
  • Vul de vormpjes voor de helft met het cake beslag. Tip: Doe het beslag in een spuitzak, zo kan je de tulband vormen makkelijk vullen.
  • Bak de cakejes in het midden van de oven voor 15 minuten en laat ze vervolgens geheel buiten de oven afkoelen.
  • Klop nu de room stijf met een mixer en voeg hier de kristalsuiker aan toe.
  • Snij de tulband cakejes door midden en vul met room en lemon curd.
  • Top de cakejes eventueel af met wat extra poedersuiker voor een mooie look!

Notities

  • Bewaar het recept hier op Pinterest!

Geef een reactie

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: