Red velvet cheesecake

Red velvet cheesecake

Red velvet cake met een smeuïge cheesecake, getopt met roomkaas frosting! Hoe lekker wil je het hebben.. Deze red velvet cheesecake is super makkelijk om te maken, het heeft alleen even net iets meer tijd nodig om te maken.

Ingrediënten red velvet cheesecake: (vorm van 20cm)

Voor de red velvet cake:

  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • rode kleurstof

Voor de cheesecake:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraische
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 100 gram fijne kristal suiker

Voor de roomkaas frosting:

  • 500 gram slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 80 gram poedersuiker

Hoe maak je deze red velvet cheesecake?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

Begin met het maken van de red velvet cake bodem; scheid als eerste het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit geheel stijf met een elektrische handmixer en zet deze kom even aan de kant.

Doe vervolgens alle andere ingrediënten van de cake in een grote kom, inclusief de 4 eidooiers en meng tot dat er geen klonten meer in het beslag zijn. Zorg ervoor dat je genoeg rode kleurstof toevoegt, het beslag moet fel rood zijn!

schep nu voorzichtig het opgeklopt eiwit toe aan het cake beslag en schep het beslag steeds om totdat het gemengd is.

Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Stort het red velvet cake beslag in de vorm en bak de cake gaar in 40 tot 50 minuten.

red velvet cake

Voor de cheesecake: Klop de roomkaas en de crème fraische samen in een grote kom voor minstens 2 minuten. Voeg vervolgens de suiker, vanille extract en het meel toe. Leg de mixer weg en spatel als laatste de 2 eieren door het beslag heen. Doe dit niet met de mixer!

Stort het cheesecake beslag in de bakvorm en zet hem in het midden van de oven op 120 graden voor ongeveer 50 tot 60 minuten. Zet daarna de oven op een kier en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. (tip: Laat de cheesecake het nachts in de koelkast, dat maakt het in elkaar zetten van de taart een stuk makkelijker)

Maak als laatste de roomkaas frosting door als eerste de slagroom op te kloppen met de zakjes klopfix. Voeg vervolgens de roomkaas en de poedersuiker toe tot dat het een gladde textuur krijgt.

Tot slot: Snij het bovenste gedeelte van de red velvet cake af (bewaar de bovenkant voor de decoratie) Smeer een gedeelte van de roomkaas frosting op de cake en leg hier de cheesecake voorzichtig op.

red velvet cheesecake

Smeer nu de volledige red velvet cheesecake af met de roomkaas frosting en decoreer met de overgebleven cake kruimels!

That’s it!

red velvet cheesecake
red velvet cheesecake

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest!



14 thoughts on “Red velvet cheesecake”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.