Halloween gouden skull cupcakes

Hoe leuk zijn deze spooky gouden skull cupcakes?! Heel eerlijk ze zien er heel fancy uit maar ze zijn echt ontzettend makkelijk om te maken. De basis bestaat uit een vanille cupcake met daar op een luchtige witte chocolade botercréme. Ze worden afgemaakt met een zelfgemaakte gouden skull en goudpoeder.

Hoe maak je de gouden skulls?

Het maken van de skulls is erg makkelijk. Je hebt er wel 3 noodzakelijke dingen voor nodig: Een doodshoofd mal, chocolade of candymelts en eetbare goudpoeder.

Zelf gebruik ik in de video hieronder een kant en klare fles met roze ‘drip’ omdat ik dit toevallig in huis had maar het makkelijkste is op pure chocolade au bain marie te smelten. Vervolgens vul je dan de mal met de chocolade. Ik gebruik zelf deze mal van wilton. Hij is heel basic en goedkoop maar doet wat hij moet doen.

Deze mal zet je voor 2 uur in de koelkast (tot dat de chocolade geheel hard is geworden) vervolgens kun je deze er als het goed is dan heel makkelijk uithalen.

Als laatste leg je de skulls 1 voor 1 in een bakje met goudpoeder tot dat deze helemaal bedekt is. De eetbare goudpoeder die ik gebruik is heb ik gekregen van Super Streusel . Als je deze wilt bestellen kan je de code gebruiken Annabella10 voor 10 procent korting op je bestelling.

Witte chocolade botercréme

Ik vond het te saai om met een basic botercréme te werken voor deze cupcakes dus daarom heb ik witte chocolade botercréme gemaakt: mijn favoriete botercréme!  Het is belangrijk dat de boter die je gaat gebruiken écht op kamer temperatuur is en dat je de witte chocolade goed laat afkoelen na het smelten. Is namelijk je boter te koud of je chocolade te warm dan gaat de botercréme schiften. Dat zou zonde zijn! Schiet het toch in de schift? Laat de mixer dan op middelhoge snelheid draaien en houd een föhn op de warme stand tegen de kom aan. Ziet er heel gek uit maar doet wonderen!

Halloween gouden skull cupcakes

Halloween gouden skull cupcakes

Porties

12

cupcakes

Spooky vanille cupcakes met een witte chocolade botercréme en een gouden skull!

Ingrediënten

  • Voor de cupcakes
  • 160 gram patentbloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel zout

  • 120 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 150 gram kristalsuiker

  • 2 eieren (kamertemperatuur)

  • 1 theelepel vanille extract

  • 125 milliliter karnemelk

  • Voor de witte chocolade botercréme
  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 150 gram poedersuiker

  • 150 gram witte chocolade

  • Optioneel: 2 eetlepels melk

  • Voor de gouden skulls
  • 100 gram pure chocolade of candymelts

  • Eetbaar goudpoeder

Hoe maak je deze halloween cupcakes?

  • De gouden skulls
  • Smelt de chocolade of candymelts au bain maire.
  • Giet de chocolade in de skull mall en laat deze een paar keer lichtjes vallen zodat de lucht er uit gaat (zie video)
  • Zet de mal in de koelkast voor ongeveer 2 uur zodat de chocolade hard wordt.
  • Haal de chocolade skulls uit de mal en rol deze in eetbaar goudpoeder.
  • De cupcakes
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder en het zout. Zet dit aan de kant.
  • Doe in een aparte kom de boter samen met de suiker. Klop dit met een elektrische mixer voor 5 minuten op een hoge stand. Net zo lang tot dat de boter wit kleurt.
  • Voeg vervolgens 1 ei toe en mix dit goed. Wanneer het ei geheel is opgenomen voeg je het volgende ei toe. Als laatste kan het vanille extract er bij.
  • Zet nu de mixer op een lage stand en giet heel rustig, terwijl je blijft mixer de helft van de karnemelk bij het botermengsel. Wanneer dit gemengd is doe je de helft van het bloem mengsel er bij. Wederom mix je tot alles gemengd is. Vervolgens gaat de rest van de karnemelk er bij en als laatste de andere helft van het bloemmengsel.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcake papiertjes en zet deze in het midden van de oven voor 20 tot 25 minuten.
  • Laat ze vervolgens even 2 a 3 minuten afkoelen buiten de oven en haal ze dan uit de vorm.
  • Voor de witte chocolade botercréme
  •  Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze goed afkoelen.
  •  Klop de boter op een hoge stand met een elektrische mixer. Na 10 minuten kleurt de boter wit, dan is hij luchtig genoeg. Voeg dan de poedersuiker lepel voor lepel toe.
  • Verlaag vervolgens de stand van de mixer en giet met een dunne straal de witte chocolade er bij. Wanneer de créme te dik is kan je eventueel nog de melk toevoegen.
  • Het decoreren
  • Die de witte chocolade botercréme in een spuitzak en maak een mooie grote toef op de cupcakes.
  • Top af met een gouden skull en eventueel nog extra goudpoeder.

Bekijk hier de video

Notities

  • Bewaar dit recept hier op Pinterest!
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close
%d bloggers liken dit: