Cheesecake truffels

Cheesecake truffels

De lekkerste truffels/bonbons ooit! Romige vanille cheesecake vulling met een harde chocolade buitenkant. Lekker voor bij de koffie of zelf als dessert.

Ingrediƫnten cheesecake truffels: (voor 6 hele grote truffels of 12 kleine)

  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram maria koekjes
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 100 gram melk chocolade
  • 50 gram pure chocolade

Hoe maak je deze cheesecake truffels?

Begin met het verkruimelen van de maria koekjes. De snelste manier is om de koekjes in de keukenmachine te verkruimelen. Heb je geen keukenmachine? Doe de maria koekjes dan in een afsluitbaar zakje en sla er op met een lepel totdat de koekjes volledig verkruimeld zijn.

Klop nu in een ruime kom de roomkaas los met een garde. Voeg hier het vanille extract aan toe. Wanneer de roomkaas geklopt is kan je de maria koekjes hieraan toevoegen. Je zal merken dat het nu een dikker beslag wordt. Blijf goed roeren.

Dek de kom af met folie en zet deze voor een kwartier in de vriezer.

Smelt ondertussen de melk chocolade au bain marie en laat deze voor enkele minuten afkoelen. Als de chocolade te warm is zal het roomkaas mengsel gaan smelten.

Haal de kom uit de vriezer en rol van het cheesecake beslag balletjes. Dip de cheesecake balletjes in de gesmolten chocolade en leg ze vervolgens op een bord of bakplaat bekleed met bakpapier. Na enkele minuten zie je als het goed is al dat de chocolade hard begint te worden.

Smelt nu de pure chocolade au bain marie en swirl deze over de truffels heen. Maak ze helemaal af door en nog wat kruimels van de maria koekjes over te strooien!

That’s it!

PS: Bewaar dit recept hier op pinterest! https://pin.it/4fv5or73cbvv7i6 thoughts on “Cheesecake truffels”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.