Witte chocolade fudge met speculaas en speculoos swirl. Deze fudge blokjes zijn erg makkelijk te maken en bevatten maar 4 ingredienten. Het enige wat nodig hebt is een beetje geduld!
Gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk vormt de basis van deze fudge. Je krijgt het tegenwoordig in elke supermarkt. Het is van belang dat je de vol vette vette variant pakt. Met een light versie of minder vet versie gaat de fudge mislukken. (Ik spreek uit ervaring, oops…)
Speculaas. Ik gebruik in dit recept speculaas schuddebuikjes. Dan hoef je de speculaas namelijk niet te gaan breken en heb je even grote stukken. Je kan natuurlijk ook gewoon speculaas pakken in dit in stukken snijden, of bijvoorbeeld pepernoten gebruiken.

Witte chocolade fudge met speculaas
14
blokjesIngrediënten
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
300 gram witte chocolade
150 gram schuddenbuikjes + Extra schuddenbuikjes om af te toppen
50 gram speculoos
Hoe maak je het?
- Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe dit in een ruime kom
- Schud de gecondenseerde melk hierover heen
- Smelt dit samen au bain marie tot dat de chocolade geheel gesmolten is
- Schep 4 eetlepels van dit beslag in een aparte kom en zet deze even aan de kant
- Voeg de schuddenbuikjes toe aan het witte chocolade beslag en roer dit goed door
- Bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier en stort het beslag hier in
- Voeg aan het kommetje dat je apart hebt gezet de Speculoos toe
- Doe dit beslag in een spuitzak en maak een ‘swirl’ bovenop de witte fudge
- Strooi de extra schuddenbuikjes over de fudge heen en zet de bakvorm voor een uur in de koelkast
- Zodra de fudge stevig is kan je met een warm mes blokjes snijden
Notes
- Ik gebruik een brownievorm om de fudge in te storten. Een ovenschaal werk ook prima
- Bewaar dit recept hier op Pinterest