Gesuikerde cranberry’s: zoet en knapperig van buiten en zacht van binnen. Super lekker om gewoon zo te eten of om een taart mee te decoreren. Daarnaast kan je ze een hele week bewaren.
Ingrediënten gesuikerde cranberry’s:
- 200 gram cranberry’s
- 100 gram water
- 200 gram fijne kristal suiker
Hoe maak je deze gesuikerde cranberry’s?
Meng 100 gram water en 100 gram suiker in een pannetje en zet het op laag vuur. Blijf er in roeren tot dat de suiker geheel is opgelost, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Haal het suikermengsel van het vuur en laat het even afkoelen (als het te warm is gaan de cranberry’s ploffen) Doe de cranberry’s er bij en laat het zo een uurtje staan. Hoe langer de cranberry’s in het suikermengsel liggen hoe zoeter ze worden. 1 uur is het minimum.
Giet de cranberry’s af in een vergiet en verspreid ze oven een bakplaat. Laat ze zo een uurtje drogen.
Rol de cranberry’s nu in 100 gram kristalsuiker en laat ze wederom voor een uurtje drogen.
That’s it!

PS: Bewaar dit recept op pinterest!
Oh ja heerlijk! Mijn moeder maakte afgelopen week dit op ongeveer deze manier en dan deed ze de cranberries bovenop een kwarktaart! Ook lekker!
Ohh dat is een goed idee!😍